--0,5 kg vajas tészta
---2 nagy doboz epres joghurt ( 1 doboz 400 g )
---2,5 dl tejszin
---1 csomag étkezési zselatin( 20 g )
---1 kis tál friss eper Kb. 400-500 g )
-vaniliás cukor
a vajas tésztát ketté osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük
-a joghurtot egy tálba öntjük
-1,5 dl vizzel elkeverjük a zselatinport és kis lábasban felmelegitjük
-kb. 10 perc után
-belekeverjük a joghurtba
-a tejszint felverjük
-az epret feldaraboljuk felnegyedeljük /nyolcadoljuk .
-összekeverjük az egészet ( tejszint+epret +joghurtot )
-majd az egyik kihűlt lapra kenjük
--a másik lapot felszeleteljük akkorára amekkora szeletet akarunk és
- óvatosan rá sorakoztatjuk a habra
-tetejét porcukorral bőven megszórjuk
-hűtőben pihentetjük
Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra verjük, közben pár cseppenként beledolgozzuk az olajat és a mézet is. Ezután adjuk hozzá felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Jó alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű