--0,5 kg vajas tészta
---2 nagy doboz epres joghurt ( 1 doboz 400 g )
---2,5 dl tejszin
---1 csomag étkezési zselatin( 20 g )
---1 kis tál friss eper Kb. 400-500 g )
-vaniliás cukor
a vajas tésztát ketté osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük
-a joghurtot egy tálba öntjük
-1,5 dl vizzel elkeverjük a zselatinport és kis lábasban felmelegitjük
-kb. 10 perc után
-belekeverjük a joghurtba
-a tejszint felverjük
-az epret feldaraboljuk felnegyedeljük /nyolcadoljuk .
-összekeverjük az egészet ( tejszint+epret +joghurtot )
-majd az egyik kihűlt lapra kenjük
--a másik lapot felszeleteljük akkorára amekkora szeletet akarunk és
- óvatosan rá sorakoztatjuk a habra
-tetejét porcukorral bőven megszórjuk
-hűtőben pihentetjük
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem. Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cuko...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, s lyukat formázunk a közepén. Ide tesszük a cukrot, tojást, bort, sót és a citromhéjat, majd keverni kezdjük, s a vajat kis kockánként adagoljuk hozz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a másik felét kinyújtom és kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ( vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. ) A töltelékhez e...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Közepes