Hozzávalók (20x30 cm-es tepsiben sütve):
0,5 kg kimagozott meggy
6 tojás kettéválasztva
5 evőkanál (kb. 15 dkg) mandulaliszt (EZT használtam)
6 evőkanál cukornak megfelelő természetes édesítőszer (EZT használtam)
1 csomag sütőpor
1 evőkanál őrölt fahéj
A tojások fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá vertem, majd a tojáshabhoz adtam a tojások sárgáját, amit óvatos mozdulatokkal beleforgattam a fehérjehabba. Ez után a mandulalisztet összekevertem a sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd két-három részletben ezt is beleforgattam a tojáshabba.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd beleöntöttem a piskótatésztát és egyenletesen eloszlattam benne. A kimagozott meggy szemeket egyenletesen a tetejére szórtam, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Mielőtt kivettem volna a sütőből, tűpróbát végeztem (beleszúrtam egy fogpiszkálót a tészta azon részébe, ahol nincs meggy és mivel szárazon jött ki belőle, a sütőt kikapcsoltam és a kész süteményt kivettem).
Könnyebben le tudjuk szedni a sütőpapírt a süteményről, ha hagyjuk kihűlni!
Hozzávalókat kikeverjük. Sütőpapíros tepsiben, 30x39 cm, öntöm,tetejére magozott meggyet szórok. Előmelegített sütőben 170-175 fokon tűpróbáig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, összegyúrjuk. Fél centi vastagra kinyújtjuk az így kapott tésztát, rombusz alako...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozom. Kinyújtom. A kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt a 6 dkg liszttel elkeverem. A zsíros lisztet a nyújtott tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű