-8-10 fött tojás
-pár szem fekete bors
-kevés sárgarépa vagy piros húsos paprika
zőld petrezselyem levél
Tartármártáshoz
-majonéz
-só ,fehér bors , mustár ,tejföl
a Csibékhez
1-2 közepes burgonya
2-3 félretett tojássárgája
-pici margarin
-a szemes bors és a
-zöldpetrezselyem levél
- a tojássárgáját ( 2-3 darabot félre teszünk ) összekeverjük a mustárral,só,bors.kevés májkrémmel
-megtöltjük a ketté vágott tojásokat
-majd a vágott részével lefel egy tálcára boritjuk amibe előzőleg a tartármártást kanalaztunk
-a tojásokba félbetört fogvájót szúrunk,ez fogja megtartani a csibe fejét
-a kihűlt burgonyát elkeverjük a félretett tojássárgájával ,összekeverjük pici margarinnal is
-2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk ,kétoldalt belenyomkodunk
1-1 borsszemet ezek lesznek a szemei
-kisebb répacsikokból ,vagy húsos piros paprikából csőrt formázunk ,
-az igy alakitott fejecskét
-óvatosan rászurjuk a fogvájóra
-a csibéknek szányat készitünk zöldpetrezselyem levélből
A vajat, cukrot, mézet, tojást gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma mé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. a tésztához elmorzsoljuk a vajat a sót és a lisztet, majd a hideg tejjel összekeverjük a cukrot/eritritet, hozzáadjuk az élesztőt, egy egy egész tojással az egészet síma tésztáv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű