-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-3 csésze tej (250 ml-es csésze)
-1/2 dl olaj
-1-2 tojássárgája
-pici cukor
-kávéskanál só
-olaj a sütéshez
-vaniliás porcukor a szóráshoz
az élesztőt egy csésze tejjel pici cukorral felfutjuk
-a lisztet beleszitáljuk a tálba majd a felfutott élesztőt beleöntjük + a többi tejet +sót + olajat+tojássárgáját
-kidolgozzuk ,dagasztjuk még hólyagos nem lesz
-letakarjuk meleg helyen duplára kelesztjük( kb 60- perc) 1 óra
-lisztezett gyúródeszkára boritjuk ..kezünkel kicsit el lapítjuk
-2 cm vastagságura kinyújtjuk és 6-8 cm átmérőjü pogácsaszaggatóval kiszurjuk( lehet a közepét is kiszúrni s akkor karika formájú lesz )
fánkokat letakarjuk és még 20-30 percig újból kelni hagyjuk
-az olajat felforrósítjuk a fánkokat egyenként szép aranybarnára sütjük
-amikor langyosra hültek vaniliás porcukorral megszorj
A vaníliás és puncs pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cu...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsolni a margarinnal, majd a túróval, bele a só, tojás élesztő, és annyi tejföl, hogy ne ragadós, de nyújtható tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelső tészta: - Összegyúrjuk, ha túl mancsos, akkor adunk hozzá még annyi lisztet, hogy nyújtható legyen - Kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapíron a közepes tepsibe tessszük - Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű