menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi Fánk ( olcsó -finom)


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6-8 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-3 csésze tej (250 ml-es csésze)
-1/2 dl olaj
-1-2 tojássárgája
-pici cukor
-kávéskanál só
-olaj a sütéshez
-vaniliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


az élesztőt egy csésze tejjel pici cukorral felfutjuk
-a lisztet beleszitáljuk a tálba majd a felfutott élesztőt beleöntjük + a többi tejet +sót + olajat+tojássárgáját
-kidolgozzuk ,dagasztjuk még hólyagos nem lesz
-letakarjuk meleg helyen duplára kelesztjük( kb 60- perc) 1 óra
-lisztezett gyúródeszkára boritjuk ..kezünkel kicsit el lapítjuk
-2 cm vastagságura kinyújtjuk és 6-8 cm átmérőjü pogácsaszaggatóval kiszurjuk( lehet a közepét is kiszúrni s akkor karika formájú lesz )
fánkokat letakarjuk és még 20-30 percig újból kelni hagyjuk
-az olajat felforrósítjuk a fánkokat egyenként szép aranybarnára sütjük
-amikor langyosra hültek vaniliás porcukorral megszorj

Farsangi Fánk ( olcsó -finom)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes-túrós rétes
Meggyes-túrós rétes

Kimagozom a meggyet, hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bougatsa - Görög grízes lepény
Bougatsa - Görög grízes lepény

1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk. 2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NAGYON PUHA MÉZESKALÁCS
NAGYON PUHA MÉZESKALÁCS

A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban összekavarjuk. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a masszához öntjük, és belerakjuk a liszte...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból
Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból

Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük. Batyut formálunk belőle. Kisütjük, porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk