-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-3 csésze tej (250 ml-es csésze)
-1/2 dl olaj
-1-2 tojássárgája
-pici cukor
-kávéskanál só
-olaj a sütéshez
-vaniliás porcukor a szóráshoz
az élesztőt egy csésze tejjel pici cukorral felfutjuk
-a lisztet beleszitáljuk a tálba majd a felfutott élesztőt beleöntjük + a többi tejet +sót + olajat+tojássárgáját
-kidolgozzuk ,dagasztjuk még hólyagos nem lesz
-letakarjuk meleg helyen duplára kelesztjük( kb 60- perc) 1 óra
-lisztezett gyúródeszkára boritjuk ..kezünkel kicsit el lapítjuk
-2 cm vastagságura kinyújtjuk és 6-8 cm átmérőjü pogácsaszaggatóval kiszurjuk( lehet a közepét is kiszúrni s akkor karika formájú lesz )
fánkokat letakarjuk és még 20-30 percig újból kelni hagyjuk
-az olajat felforrósítjuk a fánkokat egyenként szép aranybarnára sütjük
-amikor langyosra hültek vaniliás porcukorral megszorj
A csokit kockáira töröm, majd a mikróban a legalacsonyabb teljesítményen/watton elkezdem olvasztani. Félpercenként kiveszem és megkavarom. Ha megolvadt hagyom hűlni kicsit. Kimér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. 2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű