-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-3 csésze tej (250 ml-es csésze)
-1/2 dl olaj
-1-2 tojássárgája
-pici cukor
-kávéskanál só
-olaj a sütéshez
-vaniliás porcukor a szóráshoz
az élesztőt egy csésze tejjel pici cukorral felfutjuk
-a lisztet beleszitáljuk a tálba majd a felfutott élesztőt beleöntjük + a többi tejet +sót + olajat+tojássárgáját
-kidolgozzuk ,dagasztjuk még hólyagos nem lesz
-letakarjuk meleg helyen duplára kelesztjük( kb 60- perc) 1 óra
-lisztezett gyúródeszkára boritjuk ..kezünkel kicsit el lapítjuk
-2 cm vastagságura kinyújtjuk és 6-8 cm átmérőjü pogácsaszaggatóval kiszurjuk( lehet a közepét is kiszúrni s akkor karika formájú lesz )
fánkokat letakarjuk és még 20-30 percig újból kelni hagyjuk
-az olajat felforrósítjuk a fánkokat egyenként szép aranybarnára sütjük
-amikor langyosra hültek vaniliás porcukorral megszorj
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabhoz keverjük óvatosan a tojássárgákat és a vizet. Végül a liszt és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a meggybefőttet levétől lecsöpögtetjük, és a meggyet kimagozzuk. Kerek, kapcsos kisebb tortaformát 2dkg vajjal kikenünk, és kevés porcukorral behintjük. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni. Formába tölteni. 180 fok 30 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz