- 4- tojás.....ahány tojás annyi kanál tejföl
- 50 dkg liszt
--4 -5 kanál tejföl
-csipet só
ha túl kemény kevés vizzel higitjuk
elkeverem a tojásokat a tejföllel
-lassan adagolom a lisztet +csipet sót
sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk
-10 percet állni hagyom ,majd galuska szaggatóval
-forrásban lévö enyhén sós vitben kifőzőm
-leszüröm
A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát apróra felvágni. Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedni annyira, hogy könnyen kilehessen tekerni. (Ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű