menu

Családireceptkönyv.hu

Finom galuska ( nokedli )


Írta:

Elk. idő: 10
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4- tojás.....ahány tojás annyi kanál tejföl

- 50 dkg liszt

--4 -5 kanál tejföl

-csipet só

ha túl kemény kevés vizzel higitjuk

Elkészítés:


elkeverem a tojásokat a tejföllel

-lassan adagolom a lisztet +csipet sót

sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk

-10 percet állni hagyom ,majd galuska szaggatóval

-forrásban lévö enyhén sós vitben kifőzőm

-leszüröm

Finom galuska ( nokedli )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű tejszínes rakott penne
Egyszerű tejszínes rakott penne

A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Medvehagymás-túrós csiga
Medvehagymás-túrós csiga

A medvehagymát apróra felvágni. Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedni annyira, hogy könnyen kilehessen tekerni. (Ame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
SPÁRGÁS-CSIRKÉS TÉSZTA EPERREL
SPÁRGÁS-CSIRKÉS TÉSZTA EPERREL

A tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk    kb 20 db-hoz
Fánk kb 20 db-hoz

A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk