- 4- tojás.....ahány tojás annyi kanál tejföl
- 50 dkg liszt
--4 -5 kanál tejföl
-csipet só
ha túl kemény kevés vizzel higitjuk
elkeverem a tojásokat a tejföllel
-lassan adagolom a lisztet +csipet sót
sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk
-10 percet állni hagyom ,majd galuska szaggatóval
-forrásban lévö enyhén sós vitben kifőzőm
-leszüröm
Első lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokottnál tojásosabb tésztát gyúrunk, jó rugalmasra. A pihentetett tésztát gyufaszál vékonyságúra kinyújtjuk, kissé megszárítjuk. Kétforintos nagyságú szabálytalan lapokra szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gépbe beletöltöm a tejet és a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű