3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
2 szál zeller
500 g darált marhahús
150 ml vörösbor
250 ml darabolt paradicsom a legjobb kb 1kg igazi paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
(szerecsendió
2 levél babérlevél
rozmaring
kakukfű)
vagy
oregánó
bazsalikom
3 dl víz
1 cs spagetti tészta
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a vörösbor és a paradicsom következik.
Fűszerezzük, jöhet a zúzott fokhagyma is. Felöntjük vízzel és egy órán át rotyogtatjuk.
Akár 1 dl tej a végén, ki lehetne próbálni.
sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához egy tálba tedd bele a lisztet, a tojást, a cukrot és a sót. A tej felével keverd el csomómentesre. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet. Keverd el e...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: KönnyűAz élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Paprikás krumplit készítünk jó bő lére eresztve. 2. Amikor a krumpli majdnem puha, belefőzzük a debrecenit, a kolbászt és a tésztát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű