3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
2 szál zeller
500 g darált marhahús
150 ml vörösbor
250 ml darabolt paradicsom a legjobb kb 1kg igazi paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
(szerecsendió
2 levél babérlevél
rozmaring
kakukfű)
vagy
oregánó
bazsalikom
3 dl víz
1 cs spagetti tészta
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a vörösbor és a paradicsom következik.
Fűszerezzük, jöhet a zúzott fokhagyma is. Felöntjük vízzel és egy órán át rotyogtatjuk.
Akár 1 dl tej a végén, ki lehetne próbálni.
A krumplit megfőzöm. A lisztbe belereszelem a krumplit, beleütök egy tojást, megsózom és összegyúrom. Kb fél cm-esre nyújtom. Csíkokra vágom. A közepébe lekvárt teszek. Félbehajtom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTésztát összeállítjuk, a vizet apránként hozzáadjuk majd kb. egy órát pihentetjük. Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk és kb. 14 cm-es köröket szaggattunk belőle. A közepére halmozzuk a töl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. 2. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. 3. Egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű