3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
2 szál zeller
500 g darált marhahús
150 ml vörösbor
250 ml darabolt paradicsom a legjobb kb 1kg igazi paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
(szerecsendió
2 levél babérlevél
rozmaring
kakukfű)
vagy
oregánó
bazsalikom
3 dl víz
1 cs spagetti tészta
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a vörösbor és a paradicsom következik.
Fűszerezzük, jöhet a zúzott fokhagyma is. Felöntjük vízzel és egy órán át rotyogtatjuk.
Akár 1 dl tej a végén, ki lehetne próbálni.
Én a sztrapacskát nokedliből készítem, de burgonyából készül az eredeti. Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElsőként tegyük fel sós vizet forrni. A penne tésztát kifőzzük benne. A gépsonkát csíkokra vágjuk össze, majd tálba tegyük bele. Öntsük rá a a tejszínt, darabolt piros paprikát, re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kikenem margarinnal , és szárazon beleöntöm a tésztát. A tojás fehérjét felverem habbá. A többi hozzávalókat összekeverem , és beleteszem a felvert tojás fehérjét . Óva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vízben feloldjuk az élesztőt ès a cukrot. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, de ne tegyük bele az összes lisztet egyszerre. Tepsibe egyengetjük, rátesszük a feltétet és 200 fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű