3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
2 szál zeller
500 g darált marhahús
150 ml vörösbor
250 ml darabolt paradicsom a legjobb kb 1kg igazi paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
(szerecsendió
2 levél babérlevél
rozmaring
kakukfű)
vagy
oregánó
bazsalikom
3 dl víz
1 cs spagetti tészta
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a vörösbor és a paradicsom következik.
Fűszerezzük, jöhet a zúzott fokhagyma is. Felöntjük vízzel és egy órán át rotyogtatjuk.
Akár 1 dl tej a végén, ki lehetne próbálni.
A tésztát kifőzöm sós, picit olajos vízben. A vékony, apró csíkokra vágott sonkát megpirítom. A befűszerezett főzőtejszínt ráöntöm a sonkára, majd belereszelem a sajtot és sűrűsödé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a cukrot habosra keverjük egy habverővel, vagy egy botmixerrel. A tejet, a lisztet váltakozva, részletekben hozzá adagoljuk, úgy ,hogy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű