75 dkg tehéntúró
25 dkg keskenyebb metélt
5 db tojás
2 dl tejföl
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara
vaj a tepsi kikenéséhez zsemlemorzsa
Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával.
A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig, habosra keverem.
Hozzáadom az áttört túrót, a citrom reszelt héját, a tejfölt, és a búzadarát.
Jól összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett finommetéltet és összeforgatom, hogy egyenletesen elkeveredjen.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a masszához.
Az egész masszát beleöntöm óvatosan , és így teszem be az előmelegített sütőbe.
190 fokon kb 50 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, a sütőt lekapcsolva kissé kinyitom az ajtaját és hagyom langyosra hűlni.
A réteslapot most kihagytam...
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. Ezután a tésztát lisztezett desz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni. 2. Közben 1 dl meglangyosított te...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű