A tésztához : 60 dkg liszt,
4 tojás,
2 kávéskanál só,
kb. 2 dl víz
A burgonyás masszához :
90 dkg burgonya,
4 nagyobb fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só,
bors
A burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Ha a burgonyák megfőttek, melegen törjük össze burgonya nyomóval és adjuk hozzá a pirospaprikás hagymához. Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.
Készítsük el a kocka tésztánkat. A lisztből, tojásból, sóból és vízből gyúrjunk egy tésztát és felezzük el. Így könnyebben ki tudjuk majd nyújtani. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtsuk ki. A kinyújtott tészta tetejét lisztezzük le. A képen látható formában vágjuk csíkokra a kinyújtott tésztát, ezután kockázzuk fel. A kockákat szedjük szét, egy kicsit „rázogassuk” össze.
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet. A vízbe tegyünk olajat és sót is. Én ezt a tésztát mennyiséget 4 részletben főztem ki. A tészta főzési ideje kb. 3 perc, tehát nagyon gyorsan megpuhul. Azért mielőtt kiveszed a tésztákat a főzővízből mindig kóstolj meg egy szemet, hogy kellőképpen puha-e. A megfőtt tésztákat szűrővel vedd ki a vízből és vízzel mosd át. Az átmosott és jól lecsepegtetett tésztákat add hozzá a hagymás burgonyához és jól keverd össze.
A krumplis tészta megpirítva is nagyon finom. Inkább másnap pirítsuk, mert első nap nem pirul rendesen a tésztában lévő nedvesség miatt. Ekkor tegyünk a tésztát egy nyeles teflonos edénybe és kevergetés mellett erős lángon pirítsuk át benne a tésztát.
Természetesen készíthető kész nagy kocka tésztával is, abból kb. 50 dkg kell kifőzni. De azért a házi tészta sokkal. Savanyúsággal vagy fejes salátával kínálhatjuk.
Előkészítés: A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet. Elkészítés: A...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyros tortilla- Huber Zs Koncz féle Húber Zs Koncz, 2013. május 14., 16:58 1 mozalrella golyó leve(kb. másfél dl.) 1 bögre liszt 1 ek. olaj 1-2 csipet só 1 mk. sütő...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk. A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű