Zsenge kukorica
-én tettem a fővő vizbe 5 dkg vajt ....finom
ha kész ...só
A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Tegyük fel a tűzre, majd ha elkezd forrni, mérjük az időt: zsenge kukorica esetében a forrás után mindössze 10 percig érdemes főzni. Ha idősebb csövet választottunk, akkor természetesen több idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFrissen feltört kókuszdió felaprított húsát (lehet reszeléket is használni) forralva néhány percig főztem, majd langyosra hűtöttem és kétszer két percig turmixoltam. Leszűrtem. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűUjjnyi vastag trappista szeletből ferdén levágunk 4 db háromszög alakú hasábot A virslikett hosszában bevágjuk, beledugjuk a sajt hasábokat, körbe tekerjük a bacon szalonnával Tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű