menu

Családireceptkönyv.hu

Főtt Kukorica


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsenge kukorica
-én tettem a fővő vizbe 5 dkg vajt ....finom
ha kész ...só

Elkészítés:


A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Tegyük fel a tűzre, majd ha elkezd forrni, mérjük az időt: zsenge kukorica esetében a forrás után mindössze 10 percig érdemes főzni. Ha idősebb csövet választottunk, akkor természetesen több idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon.

Főtt Kukorica

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Francia sz. krém
Francia sz. krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parmezános-fokhagymas sült burgonya
Parmezános-fokhagymas sült burgonya

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás tojáskrém
Céklás tojáskrém

Megsutottem ket ceklat alufoliaba csavarva, sutoben. (A recept fott ceklat ir, de en jobban szeretem az izet sulve.) Amikor kihult, meghamoztam. Harom kemenyre fott tojassal es kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

A vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk