1 l 3,5%-os tej (vagy házi)
2 dl habtejszín,
50 dkg zsíros tútó,
6 dkg vaj,
1 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
Frissen őrölöt bors, snidling, bazsalikom, csilipaprika, vagy Erőspista.
A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó.
Egy nagyobb tálra szűrőkanalat tettem, és kibéleltem egy sűrű szövésű gézkendővel. Leszűrtem a savót, kicsit hagytam kicsepegni ( Kb 30 perc)és a töretet visszatettem a lábasba. ( Minél tovább hagyjuk csöpögni, annál szárazabb lesz) Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, és a vajat. Kis lángon néhány percig főztem, míg egynemű, nyúlós masszát nem kaptam, ami elvált az edény falától. Beletettem a fűszereket, és egy jénai tálkába kanállal belenyomkodtam úgy, hogy a felülete sima legyen. Hűvös helyre tettem kihűlni, majd kiborítottam az edényből. Pár órát hagytam szobahőmérsékleten szikkadni, majd hűtőszekrénybe tettem.
Ebből körülbelül 600 g sajtom lett.
Ízesíthető még fokhagymával,köménnyel, olivabgyóval, petrezselyemmel, kakukkfűvel,......stb. Mivel jól nyújtható, így tölteni is lehet: kolbásszal, sonkával hagymával stb.. Határ a csillagos ég! Tejszín nélkül is készíthető!!
A 100 g szezámmagot "száraz" serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és kávédarálóban megőröljük, majd a "lisztet" turmixgépbe öntjük és 1 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, csíkokra vágott húst serpenyőben, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe belemorzsoljuk a 4 dkg élesztőt, hozzáadunk egy evőkanálnyi cukrot és felfuttatjuk. Miután az élesztő felhabzott hozzáadunk 1/2 kg lisztet és kiskanál sót és ½ dl olívaolaj...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűDen Backofen auf 180 Grad vorheizen. Die Paprika längs halbieren, entkernen und waschen. Die Paprikahälften mit der Schnittfläche auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű