menu

Családireceptkönyv.hu

Csilis sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l 3,5%-os tej (vagy házi)
2 dl habtejszín,
50 dkg zsíros tútó,
6 dkg vaj,
1 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
Frissen őrölöt bors, snidling, bazsalikom, csilipaprika, vagy Erőspista.

Elkészítés:



A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó.
Egy nagyobb tálra szűrőkanalat tettem, és kibéleltem egy sűrű szövésű gézkendővel. Leszűrtem a savót, kicsit hagytam kicsepegni ( Kb 30 perc)és a töretet visszatettem a lábasba. ( Minél tovább hagyjuk csöpögni, annál szárazabb lesz) Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, és a vajat. Kis lángon néhány percig főztem, míg egynemű, nyúlós masszát nem kaptam, ami elvált az edény falától. Beletettem a fűszereket, és egy jénai tálkába kanállal belenyomkodtam úgy, hogy a felülete sima legyen. Hűvös helyre tettem kihűlni, majd kiborítottam az edényből. Pár órát hagytam szobahőmérsékleten szikkadni, majd hűtőszekrénybe tettem.
Ebből körülbelül 600 g sajtom lett.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízesíthető még fokhagymával,köménnyel, olivabgyóval, petrezselyemmel, kakukkfűvel,......stb. Mivel jól nyújtható, így tölteni is lehet: kolbásszal, sonkával hagymával stb.. Határ a csillagos ég! Tejszín nélkül is készíthető!!

Csilis sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Noémi
Madártej fagylalt
Madártej fagylalt

A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott medve sajt
Rántott medve sajt

A panírozás elején ( a liszt előtt ) egy pillanatra vízbe mártjuk a sajtot, hogy a liszt jól rá tudjon tapadni. A szokásos módon, duplán bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott tojás - OK
Rántott tojás - OK

1. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. 2. A tojásokat hosszában elvágjuk majd megsózzuk. 3. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános csokis zabkása
Banános csokis zabkása

A hideg folyadékot egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zabpelyhet és forrástóé számított 2-3 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Hozzákeverjük az édesítőszert. A banánt felkar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk