-25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, szárnyas is)
-főtt zöldségek:
- 3-4 sárgarépa,
-2 petrezselyem,
-1-1 tojás nagyságú zeller, karalábé.
-3-4 db főtt burgonya
1-2 kemény tojás( elhagyható ha nem szeretjük ),
3 ecetes uborka,
1 pohárnyi főtt zöldborsó,
3 tojásból majonéz,
1 dl tejföl,
Só bors, mustár, fél citrom leve.
A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk.
-A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.( én most mindet a salátába kevertem )
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk. A hagymákat kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát megfőzzük, a csövekröl a szemeket éles késsel levágjuk. Közben citromos-olajos salátaöntetet készítünk, melyet törött borssal ízesítünk, hozzáadjuk a finomra vágott met...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát kisebb darabokra tépjük, a zöldségeket felvágjuk. Egy tálra rakjuk, rászórjuk az olívabogyót, felkockázott sajtot és a serpenyőben ropogósra pirított vékony sonkaszeletek...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű