menu

Családireceptkönyv.hu

FRANCIA SALÁTA ---SALATA DE BOEUF ( BŐFF )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, szárnyas is)
-főtt zöldségek:
- 3-4 sárgarépa,
-2 petrezselyem,
-1-1 tojás nagyságú zeller, karalábé.
-3-4 db főtt burgonya
1-2 kemény tojás( elhagyható ha nem szeretjük ),
3 ecetes uborka,
1 pohárnyi főtt zöldborsó,
3 tojásból majonéz,
1 dl tejföl,
Só bors, mustár, fél citrom leve.

Elkészítés:


A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk.
-A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.( én most mindet a salátába kevertem )

FRANCIA SALÁTA ---SALATA DE BOEUF ( BŐFF )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Francia répasaláta
Francia répasaláta

A sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük. Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis babsaláta recept
Virslis babsaláta recept

Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Cézár saláta
Cézár saláta

Elkészítése: A kockára v. csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 3 ek méz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, majd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojásos tonhalrém
Tojásos tonhalrém

A tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt. Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk. Egy tálba tesszük a lecsurgatott tonh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk