-200 g babapiskóta
-250 g mascarpone
-250 g gesztenyemassza
-5 ek porcukor
-200 ml habtejszín
-200 ml feketekávé
-1.5 ek rum
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a kávéhoz)
-300 g meggybefőtt
-1.5 ek cukrozatlan kakaópor (a tetejére
--A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, simára keverjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, beletesszük a porcukrot, és az egészet kikeverjük.
--A tejszínből habot verünk, majd hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
--A kávét elkeverjük a rummal és a kakaó-porral.
-A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, majd egy sorral kibéleljük egy kisebb forma alját
-. Erre jön a gesztenyés krém fele, majd megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.
-Befedjük a maradék babapiskótával, végül pedig a maradék krémmel.( Én három sorosra készítettem mert volt elég piskóta és krém is )
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalásnál pedig megszórjuk a tetejét kakaó-porral.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és - kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük. --Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamato...
Elkészítési idő: 60 perc◾️A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát majd hagyjuk kihűlni. ◾️Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. ◾️Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarp...
Elkészítési idő: 30 percEgy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödé...
Elkészítési idő: 60 perc