-200 g babapiskóta
-250 g mascarpone
-250 g gesztenyemassza
-5 ek porcukor
-200 ml habtejszín
-200 ml feketekávé
-1.5 ek rum
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a kávéhoz)
-300 g meggybefőtt
-1.5 ek cukrozatlan kakaópor (a tetejére
--A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, simára keverjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, beletesszük a porcukrot, és az egészet kikeverjük.
--A tejszínből habot verünk, majd hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
--A kávét elkeverjük a rummal és a kakaó-porral.
-A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, majd egy sorral kibéleljük egy kisebb forma alját
-. Erre jön a gesztenyés krém fele, majd megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.
-Befedjük a maradék babapiskótával, végül pedig a maradék krémmel.( Én három sorosra készítettem mert volt elég piskóta és krém is )
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalásnál pedig megszórjuk a tetejét kakaó-porral.
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. --A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. -- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Egy keverőtálban készítsük el a brownie golyó alapját: dolgozzuk tésztává a mandulalisztet vagy őrölt mandulát a fehérjeporral, a kakaóporral, a mandula- vagy mogyoróvajjal, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje). Ha a puding kihűlt, csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát hámozzuk meg, reszeljük le. A hozzávalókat - a meggy kivételével - gyúrjuk össze. Pihentessük negyed órát a masszát, majd készítsünk belőle golyókat. Ha kicsit száraznak t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű