- 50 ml erős feketekávé
- 1 teáskanál rum aroma
- 400 ml cukrozatlan tejszín
- 15 g 1:4 édesítő
- 250 g mascarpone
- cukrozatlan kakaópor
◾️A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát majd hagyjuk kihűlni.
◾️Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal.
◾️Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval majd adjuk hozzá a habot is és keverjük jól össze az egészet.
◾️Töltsünk meg pohárkákat vagy kisebb tálkákat félig a masszával, majd szórjunk rá kakaóport.
◾️Ezután tegyük tele a poharakat/tálkákat a masszával, majd min. 1 órára tegyük őket hűtőbe.
◾️Némi hűtés után már fogyasztható is, de a legfinomabb másnap.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket kakaóporral.
1. réteg: 3 tojást ketté választunk. A fehérjét felverjük habbá. A sárgájába teszünk 5 evőkanál porcukrot és egy csomag vaníliát. Habosra keverjük. Utána 150 ml vizet felteszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kokusztejet elkevered a tojas sárgájaval,hozzáadod a vaniliát és a feherjeport. Felfözöd. Krémesen sürü lessz. Ha esetleg tul sürü adj hozzá kevés vizet. Fehérjéket kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.- A csemegekukoricát 2 dl tejjel össze kell turmixolni 2.- Alaplével együtt felforralni az összeturmixolt kukoricát 3.- Felforrás után, hozzáöntjük a kukoricadarát, és beletess...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a porcukorral, belereszeljük a narancshéjat és hozzáadjuk a narancslevet. Jól összekeverjük. 2. Hozzáadjuk a darált kekszet és összegyúrjuk. Az a jó, h...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű