- 50 ml erős feketekávé
- 1 teáskanál rum aroma
- 400 ml cukrozatlan tejszín
- 15 g 1:4 édesítő
- 250 g mascarpone
- cukrozatlan kakaópor
◾️A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát majd hagyjuk kihűlni.
◾️Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal.
◾️Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval majd adjuk hozzá a habot is és keverjük jól össze az egészet.
◾️Töltsünk meg pohárkákat vagy kisebb tálkákat félig a masszával, majd szórjunk rá kakaóport.
◾️Ezután tegyük tele a poharakat/tálkákat a masszával, majd min. 1 órára tegyük őket hűtőbe.
◾️Némi hűtés után már fogyasztható is, de a legfinomabb másnap.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket kakaóporral.
A csokit gőz fölött a kókuszolajjal megolvasztjuk. A gesztenyemasszát összetörjük és a rumaromával összekeverjük. A masszával összekeverjük a csokit egy pár percig konyhai robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Összekeverjük a cukrot + kakaót majd belekeverjük a tojásokat egy lábasba jól kikeverjük - majd ráöntjük a tejet és lassú tűzön felfőzzük állandóan kevergetve addig amíg bes...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztát a szokásos módon, bőséges, sós vízben megfőzzük, majd 1 dkg vajra szedve jól összekeverjük. Közben egy sütőtepsit vajjal kikenünk, és morzsával meghintünk. A barackokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd bele keverjük a rumaromát. A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva leh...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Nehéz