-60 dkg meggy ( szerintem nyugodtan mehet 1 kg)
-10 dkg kristálycukor
-10 dkg búzadara
-5 dl víz
-1 csomag babapiskóta
ERRE Jön
-2 csomag vanília pudingpor
-8 dl tej
-6 evőkanál kristálycukor
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és
- kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük.
--Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc).
- Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
-Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
--A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
-Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk.
- A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként
-Én a tetejére is szórtam kettévágott meggyet.
Megjegyzés -A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én nem tettem bele.
A kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik tejfölhöz kb. 5 ek cukrot és a vaníliás cukrot, a másik tejfölhöz 7 ek cukrot és az átszitált kakaót keverjük. Egy kisebb tepsi aljára egy sor kekszet rakunk, ráöntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz alapja 10 dkg olvasztott vaj és 10 dkg darált háztartási keksz keveréke. Ezt belenyomkodtam egy tortaforma aljába és betettem a hűtőbe. Fagyosan feltettem melegedni a tűzhelyre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű