-60 dkg meggy ( szerintem nyugodtan mehet 1 kg)
-10 dkg kristálycukor
-10 dkg búzadara
-5 dl víz
-1 csomag babapiskóta
ERRE Jön
-2 csomag vanília pudingpor
-8 dl tej
-6 evőkanál kristálycukor
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és
- kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük.
--Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc).
- Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
-Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
--A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
-Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk.
- A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként
-Én a tetejére is szórtam kettévágott meggyet.
Megjegyzés -A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én nem tettem bele.
keksztekercs elkészítéséhez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a narancsos réteget. Az edénybe beletöltjük a narancslevet, hozzáadunk 50 g cukrot és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral és 6 dl tejjel sűrűre főzöm. Folyamatos kevergetés mellett kézmelegre hűtöm, majd robotgéppel apránként a vajhoz keverem. A kekszeket tejbe forgatom, és egy k...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz