-60 dkg meggy ( szerintem nyugodtan mehet 1 kg)
-10 dkg kristálycukor
-10 dkg búzadara
-5 dl víz
-1 csomag babapiskóta
ERRE Jön
-2 csomag vanília pudingpor
-8 dl tej
-6 evőkanál kristálycukor
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és
- kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük.
--Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc).
- Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
-Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
--A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
-Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk.
- A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként
-Én a tetejére is szórtam kettévágott meggyet.
Megjegyzés -A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én nem tettem bele.
◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük. ◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát. ◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a vaníliás cukrot és a reszel...
Elkészítési idő: 60 perc◾️A zselatint a vízbe beáztatjuk és megduzzasztjuk. ◾️A tejet felmelegítjük. ◾️A tojássárgáját a cukorral/édesítővel kikeverjük. ◾️Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejhez...
Elkészítési idő: 90 perc◾️A pudingport kb. 100 ml tejben elkeverjük, a többi tejet pedig melegíteni kezdjük. ◾️Ha felmelegedett, hozzáadjuk a pudingport, az édesítőt és sűrűre főzzük. Ezután megvárjuk mí...
Elkészítési idő: 20 perc