Étcsokis réteg:
- 75 g étcsoki
- 1 tojássárgája
- 15 g cukor vagy édesítő
- 50 ml tej
- 100 ml tejszín
- 2,5 g zselatin
- 12 g hideg víz
Tejcsokis réteg:
- 75 g tejcsoki
- 1 tojássárgája
- 15 g cukor vagy édesítő
- 50 ml tej
- 100 ml tejszín
- 2,5 g zselatin
- 12 g hideg víz
Fehércsokis réteg:
- 75 g fehércsoki
- 1 tojássárgája
- 15 g cukor vagy édesítő
- 50 ml tej
- 100 ml tejszín
- 2,5 g zselatin
- 12 g hideg víz
?A zselatint a vízbe beáztatjuk és megduzzasztjuk.
?A tejet felmelegítjük.
?A tojássárgáját a cukorral/édesítővel kikeverjük.
?Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejhez és összefőzzük (kb. 2 perc).
?Ezután hozzáadjuk a csokit, elkeverjük benne (mivel forró a tojásos krém,szépen elolvad benne a csoki).
?Kb 20-25 percet hűtsük.
?A tejszínt elkezdjük felverni, de nem kemény habbá verjük, hanem kb. olyan állagúra mint az olvadt fagyi. Legyen tartása, de ne legyen kemény.
?Hozzáadjuk a csokit és elkeverjük.
?A zselatint mikróban visszamelegítjük (kb. 20 masodperc).
?Egy kanál krémet a zselatinhoz adunk és elkeverjük majd hozzáadjuk a többi krémhez.
?Pohárba rétegezzük és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.
?Utána mehet rá a következő réteg. Minden rétegnél ugyanez az eljárás ?.
A kekszet porrá őröljük. Az olvasztott vajja elkeverve a kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hüttbe rakjuk. A mascarponet a citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük az instant vaníliakrémet. --A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. -- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA piskóták felét tejben megmártjuk és szorosan lerakjuk egy 20*10-es folpackkal bélelt formába. A pudingotmegfőzzük a cukros tejben és kihütjük. A formába öntjük. Tegyük fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a kekszes alapot. A kekszet ledaráljuk (ha használunk Oreot is, a krémet előtte kikaparjuk belőle). Összekeverjük a kakaóporral és az olvasztott vajjal, é...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű