,5 kg piros szinű paprika
-80 dkg hagyma
-80 dkg paradicsom
-1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
-1-2 csipőspaprika
-2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer
-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat 5 percig, lefedve főzzük. Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük. Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk. Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a dinnyét és az uborkát, vegyük ki a magokat és reszeljük finomra egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, a cukrot, és a finomra vágott mentát. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa sütötököt és az almát meghámozzuk, -kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe -meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc ala...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes