,5 kg piros szinű paprika
-80 dkg hagyma
-80 dkg paradicsom
-1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
-1-2 csipőspaprika
-2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer
-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük
van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe..mars a kamrába.. ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra...akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet le...
Elkészítési idő:4 úveg lesz belőle
Elkészítési idő:Latin neve: (Ananas comosus) Az ananász, leveses, savanykás ízű gyümölcsöt terem, melyben egy fehérjeemésztést segítő enzim, a bromelain található, ezért a gyümölcs fogyasztása az...
Elkészítési idő: