,5 kg piros szinű paprika
-80 dkg hagyma
-80 dkg paradicsom
-1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
-1-2 csipőspaprika
-2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer
-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük
Érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk alapanyagként. Egyszerre 2-2,5 kg-nál többet ne készítsünk (hacsak nem üstben szeretnénk főzni). A barackokat mossuk meg, magozzuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz epret, vizet, citrodekot egy nagyobb edénybe tettem, majd jól szétnyomkodtam és 24 órát állni hagytam. A letelt idö után paszíroztam, lemértem és hozzá adtam az édesítöszert ( c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret kicsumáztam és megmostam, majd az üvegekbe töltöttem. Mindegyiknek a tetejére tettem 1 ek nyírfacukrot. Felengedtem vízzel, rácsavartam a tetőt, majd beraktam a befőzőauto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis edényben felfőzzük a cukrot a hideg vízzel, és magas hőfokon addig forraljuk, amíg a karamell megbarnul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és megk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű