2 egész tojás
-2 bögre cukor ( a bögre 250 ml és ezzel mérünk)
-2 bögre tej
-1 bögre olaj ( nem sok )
-4 bögre liszt
-1 sütőpor + 1 kávéskanál szódabikarbóna
-60-70 dkg magvalt cseresznye vagy meggy
Mindent összekeverünk - Kivéve a gyümölcsöt
-kezdjük a cukor + tojás
-aztán lassan mindent összekeverünk ....
-egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral ...megszorjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztát
-a tészta tetejére szorjuk a cseresznyét vagy meggyet amit előtte egy kevés lisztel megszórunk
-előmelegitett sütőbe toljuk 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük
-tálaláskor megszorjuk vaniliás porcukorral
Azért is jók ezek a receptek, mert tetszés, ízlés, lehetőség szerint variálhatók. Nemcsak a rá- és belekerülő gyümölcsök szempontjából, de anélkül is készíthető, citromlével és héj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetöröm, majd a 4 tojást is alaposan elkeverem benne. Belecsippentem a sót, a vaníliás cukrot, és elkeverem a sütőport is. Végül belekeverem a lisztet. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű