1 csomag leveles tészta
-200 ml Hulala tejszinhab
1 csomag gesztenyepüre
-porcukor + vanilia a szóráshoz
-kiolvasztjuk a leveles tésztát
-enyhéh lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra
-2 cm vastagságú csikokra vágjuk
-majd feltekerjük a habroló formára úgy hogy a tészta szélei kissé fedjék egymást
-tepsibe pakoljuk - -egész tojást felverünk és ezzel kenjük be a habrolókat
szép világos színüre sütjük
Kém
-a Hulala tefszint felverjük kemény habbá
-amikor elkészült bele reszelünk 1 csomag gesztenye pürét
-óvatosan összekeverjük -a kemény tejszinhabbal
-a kihült rolókat habzsák segitségével megtöltjük
-( ha nincs habzsák akkor egy műanyag zacskó sarkát levágjuk megtöltjük a habbal és könnyen meg lehet tölteni a rolókat
-tetejét vaniliás porcukorral megszorjuk
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Kelesztésnél 1x alaposan átdagasztjuk és kelesztjük tovább (2x kelesztjük) Nagyon szép hólyagos tésztát kapunk. Kinyújtj...
Elkészítési idő: kb.: 1 óra Nehézség: KözepesA tojást világosra kevertem a cukrokkal. Hozzátettem a joghurtot, pálinkát, reszelt narancs héjat és átkevertem. Ilyenkor lehet beletenni a rumba áztatott mazsolát is, aki szere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFele-fele liszt, ecetes-sós langyos víz. 4 részre osztom. Olajjal megkenem a tetejét és kb 20 percig pihentetem. (Ha visszaugrik a tészta még nem jó.) - Almás mákos A tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük légkeverés nélkül.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű