Családireceptkönyv.hu

Habroló


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta

-200 ml Hulala tejszinhab

1 csomag gesztenyepüre

-porcukor + vanilia a szóráshoz

Elkészítés:


-kiolvasztjuk a leveles tésztát

-enyhéh lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra

-2 cm vastagságú csikokra vágjuk

-majd feltekerjük a habroló formára úgy hogy a tészta szélei kissé fedjék egymást

-tepsibe pakoljuk - -egész tojást felverünk és ezzel kenjük be a habrolókat

szép világos színüre sütjük

Kém

-a Hulala tefszint felverjük kemény habbá

-amikor elkészült bele reszelünk 1 csomag gesztenye pürét

-óvatosan összekeverjük -a kemény tejszinhabbal

-a kihült rolókat habzsák segitségével megtöltjük

-( ha nincs habzsák akkor egy műanyag zacskó sarkát levágjuk megtöltjük a habbal és könnyen meg lehet tölteni a rolókat

-tetejét vaniliás porcukorral megszorjuk

Habroló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kozáksapka drarált kekszből
Kozáksapka drarált kekszből

A hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy jól formázható masszát kapjak. Kisebb hengereket formálok a masszából, kókuszreszelékbe forgatom és tálcára sorakoztatom. Olvasztott...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárka
Diós kosárka

A robotgép üstjébe teszünk 15 dkg sima és 15 dkg réteslisztet, 10 dkg porcukrot , 12 dkg margarint és 2 tojássárgát. Elindítjuk a gépet. A megadott mennyiséghez 32 db kosárkára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sportszelet
Sportszelet

A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Madártej
Madártej

A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgalu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk