Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vakondtúrás torta kicsit másképp


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 tojásos piskótát sütünk
-5 tojásos piskótát sütünk
-5 db tojás
-5 púpozott evőkanál liszt
-5 púpozott evőkanál cukor
-1 késhegynyi sütőpor
Krém
-2 csomag vaníliás vagy csokis pudingpor
-7.5 dl tej
-7 evőkanál cukor
-2 kanál kakaó
-2,5 dl hab tejszín
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál étkezési zselatin+1 dl víz
-csoki reszelék

Elkészítés:


A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük.
-Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, lisztezett gáztepsibe töltjük. 170 fokon előmelegítjük a sütőt 5-10 percig, utána 150 fokon sütjük a süteményt kb. 30 percig. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd
-ketté vágjuk hosszában és keresztben is
-egy tálat ki tapétázunk a piskótával, az oldalait is ( ebbe jön a krém és a piskóta darabkák)
-a többit darabokra vagdossuk csak annyit hagyunk amivel befedjük a süti tetejét
ELKÉSZÍTJÜK a KRÉMET
-a pudingot megfőzzük a tejjel + cukor
-a tejszint a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük
-a zselatint 1 dl langyos vízben elkeverjük ,+ 2 kanál kakaót majd a langyos pudinghoz adjuk
-a tejszint kanalanként a kihűlt pudinghoz adjuk
-10 percre a hűtőbe tesszük
-a piskótát megkenjük a krémmel .. teszünk félre egy keveset ,hogy legyen mivel bekenjük a piskótát kívülről
-bele helyezzük a piskóta darabkákat és újra jön egy sor krém
-így járunk el amig elfogy a krém
-a tetejét befedjük a piskótával
-a hűtőben pihentetjük 3-4- órát aztán
.-kivesszük a hűtőből és kiborítjuk
-az alja lesz a teteje
-bekenjük a megmaradt krémmel
-megszórjuk csoki reszelékkel
-újra a hűtőben pihentetjük tálalásig

Vakondtúrás torta kicsit másképp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű vaníliafagyi
Egyszerű vaníliafagyi

Keverjük össze a hozzávalókat egy edényben, majd az egészet kezdjük el forralni közepes lángon addig, míg a tejszínes krém buborékozni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről, keverges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Zserbó
Zserbó

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szaloncukor - Zserbó szaloncukor - OK
Szaloncukor - Zserbó szaloncukor - OK

1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk