Tészta
-50 dkg liszt
-1 cs sütőpor
-20 dkg cukor
-20 dkg vaj vagy margarin
-2 dl tejföl
-2 üveg magvalt meggybefőtt
Krém
- 3 csomag vaniliás pudingpor
-8 dl tej
-20 dkg porcukor
-4-5 evőkanál kókuszreszelék
A lisztbe beletesszük a sütőport, cukrot, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a vajat vagy margarint. Gyorsan összegyúrjuk.
--15 egyforma darabra osztjuk és kb 1 órára hűtőbe tesszük.
A meggyet lecsepegtetjük.
A tésztát egyforma méretűre nyújtjuk 15*25 cm-re. A hosszabbik oldalára a kimagozott meggyet tesszük, majd a lapokat szorosan feltekerjük.
-A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a következő módon sütjük. -Először 5 feltekert tésztát teszünk egymás mellé egy kicsit egymáshoz nyomjuk, majd 4-et, 3-at, 2-őt és végül 1-et magában.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt
Krém
-a 3 pudingot megfőzzük,a 8 dl tejben ,hűlni hagyjuk majd belekeverjük a vaj +porcukor keveréket.
A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, a legnagyobbal kezdünk és nagyság szerint folytatjuk.
A lapok közé krémet kenünk.
A házikót kívülről bevonjuk krémmel és hűtőbe tesszük kb 1 órára. -Majd megszórjuk kókuszreszelékkel ,,
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukorral, 12 dkg lisztből, pici sütőporral. Ez hagyományos piskótatészta alap elkészítése. A tepsikre teszek a kivágott sütőpapírból, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm....
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét mély tálban, 1 evőkanálnyi porcukorral verd kemény habbá. Amikor a hab kezd keményedni, lassanként add hozzá a maradék porcukrot. A habba szórd bele apránként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű