40 dkg liszt
-10 dkg zsír
-15 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-2-3- kanál tejföl
-csipet só
-vaniliás porcukor
az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk
-a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben
-bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só
-jól összedolgozzuk
-kinyújtjuk jó vékonyra és kiszabjuk a kifliket
( én kerekre szabtam és formáztam kifli formára is és kagyló formára is -
-igaz nem kifli formáju de nekem tetszett ez az eljárás, hogy a középében a lekvár ,ráhajtottam egyik szélét a másikra és villával zártam le körbe -körbe nyomkodva ...( igy biztos nem folyik ki a lekvár ..inkább kagylóra hasonlit
-miután megsült még melegen vaniliás porcukorral jól megszorjuk
A tésztához A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot és a zselatint fokozatosan összekeverjük a joghurttal, majd lábasban melegítjük, amíg felolvad a zselatin, de nem szabad forralni! Felverjük a tejszínhabot a habporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaót, sütőport, diót ehhez adjuk hozzá a következő sorrendben: ecet, olaj, víz közepesen folyékony masszát kell kapnunk sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, és összegyúrjuk, kb. 40-50 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű