40 dkg liszt
-10 dkg zsír
-15 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-2-3- kanál tejföl
-csipet só
-vaniliás porcukor
az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk
-a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben
-bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só
-jól összedolgozzuk
-kinyújtjuk jó vékonyra és kiszabjuk a kifliket
( én kerekre szabtam és formáztam kifli formára is és kagyló formára is -
-igaz nem kifli formáju de nekem tetszett ez az eljárás, hogy a középében a lekvár ,ráhajtottam egyik szélét a másikra és villával zártam le körbe -körbe nyomkodva ...( igy biztos nem folyik ki a lekvár ..inkább kagylóra hasonlit
-miután megsült még melegen vaniliás porcukorral jól megszorjuk
A lekvár kivételével az összes felsorolt hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm-es átmérőjű műanyag, mély tálkában, majd 3 percre a mikróba tesszük. Amikor elkészült, kiborítjuk e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és négy egyenlő részre osztom A tésztából lapokat nyújtok és margarinnal kikent sütübe 190 fokon pár perc alatt megsütöm Amikor mind a négy la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos tejjel felöntjük. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű