60 dkg liszt átszitálva
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 5 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- kb. 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl langyos tej
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
Töltelék
- 7-8 dkg puha vaj
- kb. 10 dkg porcukor (de inkább ízlés szerint)
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
+ a tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 1 csipet cukor
1. A tészta hozzávalóit most a kenyérsütőgépben dagasztottam (jó lágy, de ne ragacsos tészta legyen). Majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem.
2. A töltelékhez a kakaóport kikevertem a vajjal, cukorral és vaníliás cukorral.
3. A megkelt tésztát kb. 12 egyenlő részre osztottam, gombócokká formáztam, majd egyenként kinyújtottam ovális alakra. A formázás pedig a következőképpen történt: az egyik végébe helyezzünk egy kiskanál kakaós krémet a másik végén pedig 4-5 bevágást végzünk majd a krémes oldalon kezve feltekerjük a kifliket
4. Formázás után jól összenyomom a széleit és az alját, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. Majd a kifliket sütőpapíros tepsire tettem, kelesztettem még kb. 15 percig, tetejét lekentem a tojásos keverékkel, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 12-13 percig sütöttem. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben ennél hosszabb idő lesz)
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. A rizslisztet összeforgatjuk a sütőporral és a porcukros-tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk. Pihentessük 10 percet. Osszuk a tésztát 16 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű