3 kg sertés máj
2 1/2 kg toka szalonna
10 dkg durva jodmentes só
4 dkg örölt bors
25 dkg párolt hagyma
2 dkg szekfübors
a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk
a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal
és a megdisztelt hagymával együtt
füszerezzük ...bekeverjük és bélbe töltjük ..a hurka végeit összekötözzük
fazékba vizet teszünk főni és a hurkákat kissebb adagokban lassú tüznél meg abáljuk vagyis főzzük kb 30-40- percig aztán hideg vizbe szedjük ...kiteszük hülni és másnap hideg füstre tesszük legalább 1 napi füst kell neki...nagyon finom
♦ A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha s...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztből, sóból, szódabikarbónából, kefírrel lágy nem ragadós tésztát gyúrunk, elöbb 40 dkg liszttel próbáljuk, és ha kell, akkor még adunk lisztet hozzá, ha kidolgoztuk, elnyújt...
Elkészítési idő:A kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymával kevés olajon megdinsztelem, hozzá adom a darált húshoz. A zöldfűszereket feldarabolom, amit szintén a masszához adok. Az előzőleg t...
Elkészítési idő: