Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hideg kenőmájas


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg sertés máj
2 1/2 kg toka szalonna
10 dkg durva jodmentes só
4 dkg örölt bors
25 dkg párolt hagyma
2 dkg szekfübors

Elkészítés:


a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk
a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal
és a megdisztelt hagymával együtt
füszerezzük ...bekeverjük és bélbe töltjük ..a hurka végeit összekötözzük
fazékba vizet teszünk főni és a hurkákat kissebb adagokban lassú tüznél meg abáljuk vagyis főzzük kb 30-40- percig aztán hideg vizbe szedjük ...kiteszük hülni és másnap hideg füstre tesszük legalább 1 napi füst kell neki...nagyon finom

Hideg kenőmájas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Mediterrán pulykatokány
Mediterrán pulykatokány

souvlaki füszerkeverek 2 TL Oregano (gerebelt) 2 TL Thymian (gerebelt) 2 TL Paprikapulver (edelsüß) 1 TL Knoblauchpulver 1 TL Kreuzkümmel (gemahlen) 1 TL Salz 1 TL schwarz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Hagymásbab-Bud Spencer
Hagymásbab-Bud Spencer

Előkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten elkezdjük a sz...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger ♥ húspogácsa formázása
Hamburger ♥ húspogácsa formázása

A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre. Ecsettel vékonyan beolajozzuk a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos

A tésztához a lisztet, 1 dl vizet, a cukrot, az olajat, a sót és az élesztőt keverőtálba mérjük, majd pulzálva, 4-5-ször megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, a medvehagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk