menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi palacsinta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-A palacsintákhoz -50 dkg liszt
-1-2 tojás
-2 dl tej
szénsavas ásványvíz

Töltelék
-pörkölt
sertés,vagy csirke,pulyka húsból
-vagy ha maradt pörkölt előző napról
-1nagy pohár tejföl

Elkészítés:


kb 12-15 palacsintát sütünk cukor nélkül
a húst kivesszük a pörköltből .ledaráljuk
.( lehet darált húsbol is csinálni abban az esetben nem kell darálni
a ledarált husival betöltjük a palacsintákat szépen feltekerjük és egy jénai tálba egymás mellé helyezzük
-a megmaradt szafba belekeverünk 1 evőkanál lisztet és a nagy doboz tejfölt ezt a keveréket a palacsintákra öntjük
meleg sütőbe toljuk
-10 -12 percre a sütőbe jól ősszemelegitjük

Hortobágyi palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töklecsó
Töklecsó

A szalonnát megpirítom, ráteszem a felszeletelt hagymát, lepirítom, aztán ráteszem a paprikát, majd a paradicsomot, és fedő alatt félkészre párolom. Rádobom a felkockázott cukkinit...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szalonnás-hagymás burgonyagratin
Szalonnás-hagymás burgonyagratin

A krumplit megmossuk, meghámozzuk, és vékony, egyenlő vastagságú (vékonyságú) karikákra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. A bacont rop...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tavaszi rizses hús -csirkemellből
Tavaszi rizses hús -csirkemellből

A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mákos angyalbögyörő  vanilíamártással
Mákos angyalbögyörő vanilíamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk