-50 dkg darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
-1 kg burgonya,
-4-5 koktélparadicsom
-2 db tojás,
-1 db nagyobb hagyma,
-1 db répa,
-3 gerezd fokhagyma,
-3 evőkanál gríz,
-5 evőkanál majonéz,
-2 kiskanál mustár,
-só,
-bors ízlés szerint,
-egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket.
- A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük a nagy lyukú reszelőn
-Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is
-. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle
.Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal ,majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a félbevágott
koktél paradicsomot. Fóliával takarjuk le
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon sütjük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak ( kb 40 perc ) ,levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük amíg a teteje szépen megpirul
-, ha elkészült melegen tálaljuk, j
A húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg darált combhoz kevertem a következőket: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma és egy nagy fej vöröshagyma áttörve, só, bors, delikát, paprika, piros arany, 20 dkg zöldborsó, és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. Elővesszük kedvenc lábasunkat, belefektetjük az oldalasokat, és betakargatjuk a karikára vágott vöröshagymával, a fokhagymával (ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű