-50 dkg darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
-1 kg burgonya,
-4-5 koktélparadicsom
-2 db tojás,
-1 db nagyobb hagyma,
-1 db répa,
-3 gerezd fokhagyma,
-3 evőkanál gríz,
-5 evőkanál majonéz,
-2 kiskanál mustár,
-só,
-bors ízlés szerint,
-egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket.
- A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük a nagy lyukú reszelőn
-Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is
-. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle
.Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal ,majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a félbevágott
koktél paradicsomot. Fóliával takarjuk le
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon sütjük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak ( kb 40 perc ) ,levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük amíg a teteje szépen megpirul
-, ha elkészült melegen tálaljuk, j
A zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A római tálat vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot nem szeleteljük fel, hanem személyenként kb. 20 dkg nyers húst számítva, egyben, az alábbi módon megsütjük. 2. Tepsibe helyezzük, sózzuk, fokhagymával bedörzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust kockara vagjuk A hagymat megtisztitjuk es,szinten kockara vagjuk A hagymat az olajon uvegesre paroljuk,hozza adjuk a hust es paroljuk addig,ameddig a hus kifeheredik Fusz...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártjuk. 2. A megtisztított, nyers burgonyát lereszeljük, hozzáadunk 20 dkg lisztet és a tojásokat. 3. Sóval, borssal, vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz