-50 dkg darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
-1 kg burgonya,
-4-5 koktélparadicsom
-2 db tojás,
-1 db nagyobb hagyma,
-1 db répa,
-3 gerezd fokhagyma,
-3 evőkanál gríz,
-5 evőkanál majonéz,
-2 kiskanál mustár,
-só,
-bors ízlés szerint,
-egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket.
- A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük a nagy lyukú reszelőn
-Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is
-. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle
.Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal ,majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a félbevágott
koktél paradicsomot. Fóliával takarjuk le
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon sütjük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak ( kb 40 perc ) ,levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük amíg a teteje szépen megpirul
-, ha elkészült melegen tálaljuk, j
A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze. A csülköt alaposan dörzsöljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vize...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű