menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc zöldséges -Burgonya ágyon


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
-1 kg burgonya,
-4-5 koktélparadicsom
-2 db tojás,
-1 db nagyobb hagyma,
-1 db répa,
-3 gerezd fokhagyma,
-3 evőkanál gríz,
-5 evőkanál majonéz,
-2 kiskanál mustár,
-só,
-bors ízlés szerint,
-egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:


Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket.
- A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük a nagy lyukú reszelőn
-Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is
-. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle
.Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal ,majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a félbevágott
koktél paradicsomot. Fóliával takarjuk le
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon sütjük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak ( kb 40 perc ) ,levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük amíg a teteje szépen megpirul
-, ha elkészült melegen tálaljuk, j

Húsgombóc zöldséges -Burgonya ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt hús
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt hús

1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

A májat megtisztítjuk /hártyákat, ereket kivágjuk/ majd felcsíkozzuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével
Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Malacsült almás-káposztával, zelleres krumplipürével
Malacsült almás-káposztával, zelleres krumplipürével

A nyers malaccsászárt sóval bedörzsöljük. A hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. Egy sütőedényt zsírral kikenünk, szétterítjük benne a zöldségeket, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk