-30 dkg liszt
-12 dkg zsir
-1 tojássárgája
-1 evőkanál ecet
-1/2 tasak sütőpor
-10 dkg cukor
-tej
TÖLTELÉK
-25 dkg burgonya
-20 dkg darált dió
-15 dkg cukor
-2 evőkanál kakaó
-2 tojás
-tetejére
porcukor
--a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni
- a tésztához a hozzávalókból kevés tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk, két cipót formázunk belőle
-az elsőt kinyújtjuk ,a kikent tepsi aljába terítjük
-a közben kihűlt burgonyát kikavarjuk a tojások sárgájával és a cukorral
-a tojások megmaradt fehérjéből // összesen 3 // kemény habot verünk, beleforgatjuk a a burgonyás töltelékbe
-óvatosan hozzákavarjuk a diót és a kakaót
-rásimítjuk a tésztára
-a második kinyújtott tésztalappal befedjük, megszurkáljuk majd
előmelegített sütőben 30 percig sütjük
-porcukorral megszórva kínáljuk
Az étkezési keményítőt először pici hideg tejjel, majd lassanként a többi tejet is hozzáadva csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. A végén, a tüzet elzárva,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zsemléket 1 cm- resre felszeljük..a tojásokat ketté vesszük a sárgáját 1 evőkanál cukorral kikeverjük és összekeverjük langyos tejjel. a tejben megmártjuk a felszelt zsemléket e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes