-30 dkg liszt
-12 dkg zsir
-1 tojássárgája
-1 evőkanál ecet
-1/2 tasak sütőpor
-10 dkg cukor
-tej
TÖLTELÉK
-25 dkg burgonya
-20 dkg darált dió
-15 dkg cukor
-2 evőkanál kakaó
-2 tojás
-tetejére
porcukor
--a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni
- a tésztához a hozzávalókból kevés tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk, két cipót formázunk belőle
-az elsőt kinyújtjuk ,a kikent tepsi aljába terítjük
-a közben kihűlt burgonyát kikavarjuk a tojások sárgájával és a cukorral
-a tojások megmaradt fehérjéből // összesen 3 // kemény habot verünk, beleforgatjuk a a burgonyás töltelékbe
-óvatosan hozzákavarjuk a diót és a kakaót
-rásimítjuk a tésztára
-a második kinyújtott tésztalappal befedjük, megszurkáljuk majd
előmelegített sütőben 30 percig sütjük
-porcukorral megszórva kínáljuk
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojássárgákat egyenként dolgozzuk a vajhoz, utána a citrom reszelt héját és levét is forgassuk bele. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejjel (fokozatos adagolás mellett) elkeverjük a vaníliás krémport, a lisztet és a cukrot. Àllandó keverés mellett felforraljuk, forrás után pár percig fözzük. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 Ek kakaópor ezt langyosra melegítjük simára keverünk, hozzáadunk kb 45--50 dkg lisztet és 4 lapot sütünk. 20* 35 ös tepsi hátulján, 180 f - on, kb 8 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű