-1 -2 db cukkini
1 csokor kapor (friss)
-1-2 teáskanál só
-1 evőkanál kristálycukor
-3 evőkanál búzaliszt (BL55)
-250 -300 ml főzőtejszín
-1-2 kanál ecet
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
--A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
--Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá.
- Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.az ecetet is
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük f...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű1. Hámozd meg a hagymát és fokhagymát, és a gyömbért. 2. Erős lángon hevítsd fel az olívaolajat a lábos alján, és ha már forró, told bele a hagymás-gyömbéres keveréket, majd élve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a kockázott kelkáposztát a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű