-1 -2 db cukkini
1 csokor kapor (friss)
-1-2 teáskanál só
-1 evőkanál kristálycukor
-3 evőkanál búzaliszt (BL55)
-250 -300 ml főzőtejszín
-1-2 kanál ecet
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
--A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
--Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá.
- Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.az ecetet is
1. Mosd meg a sárgaborsót, és tedd fel hideg sós vízben főni nagy lángon. Fél kg (500 g) sárgaborsóhoz 1,75 l vizet, és kb. 1,5-2 tk. sót számolj. 2. Ha a víz felforrt, azonnal ve...
Elkészítési idő: 60 percTöbb vízben megmosom, majd odateszem főni, vigyázz mert, eléggé habzik először és bővebb vízben kell oda tenni főzni, mert hamar lekap. Ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és törö...
Elkészítési idő:https://www.nosalty.hu/recept/zoldborsofozelek-viciko-konyhajabol
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő: