-1 -2 db cukkini
1 csokor kapor (friss)
-1-2 teáskanál só
-1 evőkanál kristálycukor
-3 evőkanál búzaliszt (BL55)
-250 -300 ml főzőtejszín
-1-2 kanál ecet
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
--A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
--Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá.
- Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.az ecetet is
A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megpucoljuk és lereszeljük. Fazékba tesszük és felöntük 1/2 liter vízzel. Sót teszünk bele és babérlevelet, kaprot. Puhára főzzük. Egy másik, kisebb edénybe olajat öntün...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA mirelit spenótot nagyon pici olajon egy lábosban elkezdjük főzni, azaz először megvárjuk, míg felenged, néha kavargatjuk. A zsömlét kisebb darabokra tépkedjük, tejbe áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű