-1 -2 db cukkini
1 csokor kapor (friss)
-1-2 teáskanál só
-1 evőkanál kristálycukor
-3 evőkanál búzaliszt (BL55)
-250 -300 ml főzőtejszín
-1-2 kanál ecet
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
--A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
--Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá.
- Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.az ecetet is
Elkészítés: A konzervbabot felrakod a levében és megfelelő mennyiségű vízzel, kis fűszerekkel picit főni. Közben elkészíted a rántást a következőképpen: olajon megdinszteled az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes lángon felolvasztom, hozzá keverem az olíva olajat. Ráborítom a felszeletelt újhagymát, finoman megsózom és 2-3 percig fonnyasztom, majd ráreszelem a fokhagymát és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A borsót a fokhagymával egy pici olajon elkezdjük párolni majd felöntjük vízzel. Sóval, cukorral ízesítjük. 2. Kb 15 perc főzés után tejfölbe kevert liszttel behabarjuk. 3. To...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű