-50 dkg karfiol
- 2 sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1 csirkehát ( vagy akármilyen része a csirkének ,szárnya, lába, nyaka combja )
- olaj
-só, bors
-petrezselyemzöld
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
-A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy karikára vágjuk, majd olajon megdinszteljük.
Rátesszük a megmosott csirkehátat, felöntjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk, felfőzzük majd hozzáadjuk a karfiolt is, és puhára főzzük lehet rántást készíteni és behabarni vagy tejföllel kínálni
-.- tálaláskor , tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
l
A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát. Ez...
Elkészítési idő: minimum 3-4 óra Nehézség: Könnyű1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy res...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes