-4 tojás
-3 bögre liszt
-2 bögre cukor
-2,5 dl szódaviz vagy tej
-1 cs, sütőpor
-2,5 dl olaj
-1 citrom reszelt héja
-1 cs vaniliás cukor
-30-40 dkg komagvalt meggy
-porcukor a szóráshoz
a tojásokat ketté váalasztjuk
- a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad
-bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet )
-a fehérjét felverjük ...a sárgás masszába elkeverjük
-hozzáadjuk a lisztet amibe a sürőport elkevertük
-belekeverjük az olajat
-sütöpapirral bélelt közepes tepsibe öntjük
-tetejére elosztjuk a magozott meggyet
-180 fokon készre sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral
A szobahőmérsékletű vajat verjük habosra a cukorral. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, majd keverjük telje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza. A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, beleres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a gyömbérrel és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejet, a tojást, a tojás sárgáját, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes