--45 dkg háztartási keksz
--2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)vagy más főzés nélküli pudingpor krémnek....Nekem Karamell ízű volt itthon abból készítettem
--6 dl tej
--2 dl habtejszín
--A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítjük az instant vaníliakrémet.
--A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük.
-- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk.
-- Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé.
-- A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel.
--A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
◾️A zselatint a vízben feloldjuk (nem szabad forralni, csak melegíteni, majd hűtsük langyosra). ◾️A tojást a tejföllel és az édesítővel kikeverjük, majd mehet hozzá a langyos zsel...
Elkészítési idő: 90 perc◾️A meggyszószhoz a meggyet, az édesítővel, a rumaromával és a vízzel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. ◾️A kekszet kisebb darabokra törjük. ◾️A kókuszolajat, az édesítőt, a kak...
Elkészítési idő: 30 percszárazon összekeverni.
Elkészítési idő: