--45 dkg háztartási keksz
--2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)vagy más főzés nélküli pudingpor krémnek....Nekem Karamell ízű volt itthon abból készítettem
--6 dl tej
--2 dl habtejszín
--A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítjük az instant vaníliakrémet.
--A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük.
-- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk.
-- Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé.
-- A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel.
--A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
◾️A chia magot, az édesítőt, a vaníliás cukrot és a kókusztejet egy lábosban összekeverjük. ◾️Felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ameddig a chia mag megdagad. ◾️S...
Elkészítési idő: 30 perc◾️A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát majd hagyjuk kihűlni. ◾️Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. ◾️Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarp...
Elkészítési idő: 30 percA mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét -. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a...
Elkészítési idő: 30