Hozzávalói
- 2dl viz
-10 dkg zsír
-20 dkg liszt
-5 egész tojás
-Krém
5 dl Hulala habtejszin
-1 csomag vanilia izü Aranka füzésnélküli krémpor
-3,5 dl tej
feltesszük a vizet és a zsirt forralni
-amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet
-ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen
-majd még a forró masszába egyenként gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az 5 egész tojást
-amig bemelegszik a sütő
-sütőparira halmozzuk vagy dió nagyságú gombócokat formálunk és az előmelegitett sütőbe toljuk
-10-15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját
-majd lassú tűznél sütjük tovább aranybarnára
- sütés után hagyjuk kihülni ,majd ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel
Krém
-felverjük a habtejszint s mikor elég kemény belekeverjük a vanilia izü Aranka krémport
-majd a krémmel megtöltjük a fánkocskákat --
- lehet tejszihabbal is megtölteni .. krem helyett
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta, egy kevés tejföllel lazítjuk a masszát. Gyúrhatunk hozzá kevés aprított diót, vagy aszalt gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű