Hozzávalói
- 2dl viz
-10 dkg zsír
-20 dkg liszt
-5 egész tojás
-Krém
5 dl Hulala habtejszin
-1 csomag vanilia izü Aranka füzésnélküli krémpor
-3,5 dl tej
feltesszük a vizet és a zsirt forralni
-amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet
-ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen
-majd még a forró masszába egyenként gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az 5 egész tojást
-amig bemelegszik a sütő
-sütőparira halmozzuk vagy dió nagyságú gombócokat formálunk és az előmelegitett sütőbe toljuk
-10-15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját
-majd lassú tűznél sütjük tovább aranybarnára
- sütés után hagyjuk kihülni ,majd ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel
Krém
-felverjük a habtejszint s mikor elég kemény belekeverjük a vanilia izü Aranka krémport
-majd a krémmel megtöltjük a fánkocskákat --
- lehet tejszihabbal is megtölteni .. krem helyett
TÉSZTÁHOZ: 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal,-még jobb,ha fele zsír(porhanyósabb),4 tojássárgával,2 dkg kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel.Közepesen kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a hozzávalókat,tálkába adagoljuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHa kézzel vagy kézi mixerrel dolgozunk, akkor a fél deci langyos tejet keverjük el egy teásaknál cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy-két evőkanál lisztet, és te...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral és a zsírral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és hozzáadjuk a tejet. A tésztát kétfelé vesszük, egyik felébe ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű