Hozzávalói
- 2dl viz
-10 dkg zsír
-20 dkg liszt
-5 egész tojás
-Krém
5 dl Hulala habtejszin
-1 csomag vanilia izü Aranka füzésnélküli krémpor
-3,5 dl tej
feltesszük a vizet és a zsirt forralni
-amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet
-ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen
-majd még a forró masszába egyenként gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az 5 egész tojást
-amig bemelegszik a sütő
-sütőparira halmozzuk vagy dió nagyságú gombócokat formálunk és az előmelegitett sütőbe toljuk
-10-15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját
-majd lassú tűznél sütjük tovább aranybarnára
- sütés után hagyjuk kihülni ,majd ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel
Krém
-felverjük a habtejszint s mikor elég kemény belekeverjük a vanilia izü Aranka krémport
-majd a krémmel megtöltjük a fánkocskákat --
- lehet tejszihabbal is megtölteni .. krem helyett
A liszteket egy tálba szitáljuk. A meleg vízben feloldjuk a sót és hozzákeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. 2. A tejből, és a vaníliás pudingporbó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fbit.do%2Fe8KD6%3Ffbclid%3DIwAR1GItJHNIBAOBBSg_JSw32kMwHzDBZTH3iFX24EpvtaWZ_CWHPgEEgRq2A&h=AT2j7jfHTrBu0p-atKAFX8d8qePYWB4baR01j5kn-wD3Pg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha már világos, reszeld hozzá a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű