--450 g finomliszt
--1 csomag sütőpor
--2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (csapott)
--4 db tojás
---300 g cukor (1 pohár-- 30 dkg)
--400 g natúr joghurt ( egy nagy joghurtos pohár )
- -2 dl napraforgó olaj
-- 300 g eper
--Az epret alaposan megtisztítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk), és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
--A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
--A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
--A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
-Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
-Csomómentesre keverjük.
- A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
--A sütőpapíros tepsibe simítjuk a fehér tésztát,( én erdei szamócát is szórtam a fehér tésztára ) majd rá simítottam a kakaós masszát
Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük
Keverjük homogén masszává a hozzávalókat és kilisztezett tepsibe , előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb 30 percig . Ne száritsuk ki nagyon a tésztát . A csokoládét olvasszuk f...
Elkészítési idő: kb 1 óraA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a t...
Elkészítési idő: 1 óraA 20 dkg cukrot, a 15 dkg vajjal, 3 tojássárgájával, ½ csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, a ½ csomag sütőport és 8 dkg darált mogyorót, majd a 3...
Elkészítési idő: 2