- 1kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg dió ( én előtte megpörköltem )
- 1 csomag sütőpor
- 4,5 dl finomliszt
- 3 dl olaj
- 3 dl cukor
- 4 nagy alma
- 6 tojás
Csokimáz
1 evőkanál vaj vagy olaj
- 15 dkg étcsokoládé
Összekeverjük a vastag szeletekre vágott almát őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát.
Tehetünk hozzá 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát
-. A tésztához 6 tojássárgáját habosra keverünk 3 deci cukorral, hozzáadunk 3 deci étolajat, 4,5 deci lisztet, 1 csomag sütőport, és végül a tojások felvert habját
-. Beleforgatjuk a fűszeres almát
-. Belesimítjuk egy vajazott-lisztezett tepsibe
-. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót, és megsütjük
-. Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük.( én csak rá csurgattam a csokit )
1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. 2. A tésztábó...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézEzután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű