--1 kg burgonya
--2 tojás
--2-3 evőkanál liszt
-olaj a sütéshez
-só.bors
--A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
-- A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük
-. Serpenyőben olajat forrósítunk.
- A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
- Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.
A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba rakom hozzáadjuk a sütőport ,cukrot,sót,borsót,összekeverjük közepébe tesszük a tojást majd a tejet fokozatosan csomómentesre keverjük. Nem szabad túl folyós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, szárazra töröljük, majd hegyes késsel lyukakat vájunk bele. A zúzott fokhagymát a majorannával és a borssal összekeverjük, a lyukakba tömködjük (mokkáskanál n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű