--1 kg burgonya
--2 tojás
--2-3 evőkanál liszt
-olaj a sütéshez
-só.bors
--A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
-- A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük
-. Serpenyőben olajat forrósítunk.
- A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
- Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.
A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és egy kis vajjal elkeverjük, a túrót áttörjük, a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). 6 tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kérget sütünk nekik, majd félretesszük a húst. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom a salátát levelekre szedem és besózom, Majd teszek oda felkockázva füstölt szalonnát megsütöm majd teszek rá pár gerezd felkockázott fokhagymát és rá teszem a besózott sal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű