--1 kg burgonya
--2 tojás
--2-3 evőkanál liszt
-olaj a sütéshez
-só.bors
--A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
-- A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük
-. Serpenyőben olajat forrósítunk.
- A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
- Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.
1. A kétféle tejet, a kókuszreszeléket és a kakóport mérjük egy edénybe és keverjük össze. 2. Elég ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre és hagyju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűnedves hozzávalókat a folyadék kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a szárazakat. Ezután apránként folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot. 180 fok 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet és mentát alaposan megmossuk, leszárítjuk. A leveleket leszedjük a száráról, majd finomra aprítjuk. Egy edényben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, -a cukor l...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű