----ez a mennyiség kb. 10 -12 palacsintának felel meg.. persze ez függ a serpenyő nagyságától,a liszt és a burgonya minőségétől)
- 80 dkg krumpli ( burgonya )
- 2 közepes fej hagyma
- 2 tojás
-só
- 20 dkg liszt
- 3 kanál kacsazsír.
---A krumplit kisebb kockákra vágtam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
- Megsóztam, majd puhára főztem.
--Közben apróra vágtam a hagymát, és csipet sóval a zsírban, fedő alatt addig pároltam amíg a saját levét el nem főtte.
- A vízzel együtt krumplinyomóval összetörtem a puhára főtt krumplit, kicsit hagyom hűlni..majd hozzáadtam a lisztet a párolt hagymát, és a tojást.
Nokedli sűrűségű masszát kell kapnunk.
A sütőt szilikon ecsettel jól kikentem zsirral vagy olajjal , felforrósítottam, a masszából belemertem, és egyenletesen elterítettem mindkét oldalát jól megsütöttem
Megvártam amíg kihűlt,és megkentem tejföllel megszórtam reszelt sajttal .... nagyon finom csak úgy magában is
A krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Közben megcsináljuk a kockából az alaplevet, és melegen tartom. Olaj és vaj keverékén megpároljuk a felaprított hagymát....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon megfuttatjuk a héjastul felkockázott cukkinit. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk. Mielőtt levennénk a tűzről, sózzuk és borsozzuk. Közbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű