----ez a mennyiség kb. 10 -12 palacsintának felel meg.. persze ez függ a serpenyő nagyságától,a liszt és a burgonya minőségétől)
- 80 dkg krumpli ( burgonya )
- 2 közepes fej hagyma
- 2 tojás
-só
- 20 dkg liszt
- 3 kanál kacsazsír.
---A krumplit kisebb kockákra vágtam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
- Megsóztam, majd puhára főztem.
--Közben apróra vágtam a hagymát, és csipet sóval a zsírban, fedő alatt addig pároltam amíg a saját levét el nem főtte.
- A vízzel együtt krumplinyomóval összetörtem a puhára főtt krumplit, kicsit hagyom hűlni..majd hozzáadtam a lisztet a párolt hagymát, és a tojást.
Nokedli sűrűségű masszát kell kapnunk.
A sütőt szilikon ecsettel jól kikentem zsirral vagy olajjal , felforrósítottam, a masszából belemertem, és egyenletesen elterítettem mindkét oldalát jól megsütöttem
Megvártam amíg kihűlt,és megkentem tejföllel megszórtam reszelt sajttal .... nagyon finom csak úgy magában is
A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpizzatészta 50 dkg lisztből. 10 részre osztva, elég nagy tojás alakúra nyújtva. Hosszában kettéhajtani és feltekerni. Éjszaka a hűtőben pihen. Reggel kiolvaszt simán magától. Mago...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat vagy tűzálló tálat. 2. Időnként megkeverve forraljuk össze a szeletelt krum...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz