1 kg burgonya
--25 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
a burgonyát héjában megfözni
-hüteni ,megpucolni
-áttőrni krumplitörön
-ősszekeverni a lisztel + só +bors
-vajat belemorzsolni
10 egyenlö részre osztani golyókat formálni
-lisztezett lapra tesszük
-2-3 mm vastagra serpenyő formájura nyújtjuk
-minden palacsinta előtt kikenjük a serpenyőt olajjal
-2-3 percig sütjük minden oldalát
A hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.
Elkészítési idő: 2 óra (min) Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű