1 kg burgonya
--25 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
a burgonyát héjában megfözni
-hüteni ,megpucolni
-áttőrni krumplitörön
-ősszekeverni a lisztel + só +bors
-vajat belemorzsolni
10 egyenlö részre osztani golyókat formálni
-lisztezett lapra tesszük
-2-3 mm vastagra serpenyő formájura nyújtjuk
-minden palacsinta előtt kikenjük a serpenyőt olajjal
-2-3 percig sütjük minden oldalát
1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe, és megdagasztjuk. 2. A töltelékhez valókat összekeverjük. 3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt lereszelem, sózom, hagyom állni amíg levet ereszt. Alaposan kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadok 4 tojássárgáját, őrölt szerecsendiót, zabpehelylisztet, aprított petre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csilipaprikák magjait eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Az így előkészített csilit – az őrölt gyömbér és a kurkuma kivételével – a többi fűszerrel együtt pár percig pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojas fehérjét 1 ek eritrittel kemény habbá vertem, vanília rúd kikapart belsejével felforraltam egy liter tejet, abba evőkanállal kiszaggattam a habgaluskákat, mindket oldalukat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű