--10-12 karaj szelet
--20 dkg (trappista) sajt
--10 -12 sonka
-ízlés szerint só
-4-5 evőkanál mustár
ízlés szerint bors
-5 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
2 -3 teáskanál fűszerpaprika
3-4 evőkanál napraforgó olaj
--A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral.
-Hűtőbe tesszük egy órára.
Közben feldaraboljuk a sajtot.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.
A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtjuk és megtűzzük.
--Megforgatjuk a paprikás lisztben és egymás mellé fektetjük a tepsiben.
--Tetejüket meglocsoljuk olajjal, enyhén megszurkáljuk és 25-30 perc alatt pirosra sütjük 190 fokra előmelegített sütőben.
Rizs vagy steak burgonya kíséretében kínáljuk.
1. A hagymát tisztítsuk meg, a paradicsomot mossuk meg, majd szeleteljük fel vékony karikára. 2. A sajtot vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra. 3. A fokhagymát tisztítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A dagadót éles késsel felszúrjuk, hogy a szélein maradjon annyi hús ami összetartja, mintha egy zsákot kapnánk, amibe beletöltjük majd a tölteléket. 2. A húst kívül, belül sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a h...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes