--1 kg liszt
--0,5 liter tej
--csipet só
--3-4 evőkanál cukor
---2 dl étolaj
--5 dkg élesztő
---A töltéshez sütésálló lekvár
--Tetejére: 1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk
. A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 8 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál).
- A cikkek szélesebb végébe tesszük a lekvárt majd behajtjuk a szélét és feltekerjük
-. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd a tepsibe hagyjuk kelni.
-Amikor megkeltek megkenjük őket tojással és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
-aki szereti megszórhatja porcukorral
A tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk. Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk. Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadar...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskóta lapot készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, elkeverjük benne a tejfölt, majd összefo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát vékonyra sodorjuk 6-8 cm kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör szélére kiskanálnyi tölteléket teszünk. Kb 175-180 fokos előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű