250 g margarin/vaj
350 g liszt
175 g tejföl
1 csipet só
A lisztet a zsiradékkal összemorzsolom, majd hozzáadom a sót, és a tejföllel összeállítom a tésztát. Hűtőbe teszem, másnap vékonyra kinyújtom. Kockákra vágom, megtöltöm, majd összehajtom.
190 fokon 20 perc alatt készen van, így mondta nagymama. De figyelni kell!
A tojást jól kikeverjük a cukorral. Közé keverjük a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. Egy zsírozott, lisztezett gyümölc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben cukorral az élesztőt felfuttatom.Majd az összes hozzávalót. Jól kigyúrni , a kéztől elváljon elsőként csak 50 dkg liszttel gyúrjuk.csak óvatosan tegyünk még hozzá lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojás fehérjét kemény habbá verjük, az átszitált porcukrot apránként hozzáadjuk, majd a keményítőt. Szép simára keverjük. A tallérokat tálcára pakoljuk, a habot zacsiba töltjük,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes