--50 dkg finomliszt
--2,5 dl tej (langyos)
--1,5 dl étolaj
-1 cs instant élesztőpor
-1 kávéskanál sütőpor
-3 ek porcukor (púpozott)
-2 tojássárgája
-1 cs vaníliás cukor
-csipet só
-sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
LEKENÉSHEZ
1 tojássárgája +1 kanál tej
--A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.
--Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.
-A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk.
- A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 14 -vagy 16 cikkre vágjuk.
-Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a tojás+ tej keverékével
. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15-20 percig sütjük.
A lisztet szitáld át és jól keverd el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verj habot. A cukrot keverd ki a tojások sárgájával, add hozzá a vanilincukrot, majd dolgozd bele a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűNarancshéjas lereszelni, levéhez a vajat, cukrot. Forralni. Ha kihűlt hozzá a tojások, habosítani, újra forralni sűrűsödésig 12-15 perc
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összekeverjük. Annyi tejet használunk apránként adagolva, amennyitől jól formázható lesz a massza. Az asztallap felét beborítjuk folpackkal és kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű