--50 dkg finomliszt
--2,5 dl tej (langyos)
--1,5 dl étolaj
-1 cs instant élesztőpor
-1 kávéskanál sütőpor
-3 ek porcukor (púpozott)
-2 tojássárgája
-1 cs vaníliás cukor
-csipet só
-sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
LEKENÉSHEZ
1 tojássárgája +1 kanál tej
--A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.
--Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.
-A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk.
- A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 14 -vagy 16 cikkre vágjuk.
-Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a tojás+ tej keverékével
. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15-20 percig sütjük.
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejet, az olajat, a narancs finomra reszelt héját és a vanília kikapart magjait. Botmixerrel simára turmixo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlle Zutaten bis auf Nougat, Kokosfett und Blockschokolade zu einem Teig verarbeiten, falls er zu klebrig sein sollte, eventuell noch etwas Mehl hinzugeben oder den Teig für 15 Min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű