--50 dkg finomliszt
--2,5 dl tej (langyos)
--1,5 dl étolaj
-1 cs instant élesztőpor
-1 kávéskanál sütőpor
-3 ek porcukor (púpozott)
-2 tojássárgája
-1 cs vaníliás cukor
-csipet só
-sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
LEKENÉSHEZ
1 tojássárgája +1 kanál tej
--A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.
--Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.
-A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk.
- A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 14 -vagy 16 cikkre vágjuk.
-Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a tojás+ tej keverékével
. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15-20 percig sütjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit szélesebb szeletekre vágjuk és félrerakjuk. A recepthez öregebb, már nem friss kiflik is megfelelnek. 2. A tejet, cukrot, citromhéjat, mákot, tojások sárgáját egy habv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű