500 g lencse
2 liter húsleves alaplé( lehet húsleves kockából is )
2 db közepes babérlevél
400 ml habtejszín
2 evőkanál mustár
2-3 cikk fokhagyma
2-kanál ecet
3-4 szelet füstölt kolbász
A habaráshoz:
liszt,
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Főzés előtt átmossuk, majd felöntjük az alaplével, hozzátesszük a babérleveleket + kolbász darabkákat +reszelt fokhagyma és puhára főzzük.
Amikor a lencse megpuhult, a tejszínnel habarást készítünk, és folyamatos kevergetés mellett a lábosba öntjük.
Ekkor hagyom besűrűsödni, nem felejtem el kevergetni, s hozzáadom a mustárt is.
Ha kell még sózom,és belekeverek 2 kanál ecete is
A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csónakokat besózzuk, és elkészítjük a tölteléket. Az olajon meg...
Elkészítési idő: 35 p Nehézség: KönnyűA hús először hosszanti csíkokra, majd kockákra vágom (kb.4*4 cm-esre). A hagymát, a paprikát és paradicsomot apróra vágom, a zsiradékkal és a hússal együtt belerakom a kuktába....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz