500 g lencse
2 liter húsleves alaplé( lehet húsleves kockából is )
2 db közepes babérlevél
400 ml habtejszín
2 evőkanál mustár
2-3 cikk fokhagyma
2-kanál ecet
3-4 szelet füstölt kolbász
A habaráshoz:
liszt,
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Főzés előtt átmossuk, majd felöntjük az alaplével, hozzátesszük a babérleveleket + kolbász darabkákat +reszelt fokhagyma és puhára főzzük.
Amikor a lencse megpuhult, a tejszínnel habarást készítünk, és folyamatos kevergetés mellett a lábosba öntjük.
Ekkor hagyom besűrűsödni, nem felejtem el kevergetni, s hozzáadom a mustárt is.
Ha kell még sózom,és belekeverek 2 kanál ecete is
Vizet engedek egy nagy fazékba, szórok hozzá sót és felteszem forrni. Amíg melegszik a tészta főzővize, előkészítem a mártás hozzávalóit. Az egymásra helyezett és már gyárilag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes káposztát egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd kisebb lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe tesszük, hogy minél e...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesKezdem a káposztával: Vizet forralok, melybe beleöntöm az ecetet. A káposzta közepét (torzsát) éles késsel kikanyarítom, „ezt a gyerekek szívesen elrágcsálják” és a fejet bele he...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA krumplit megmossuk, alufóliába tekerjük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A félig átpuhult krumplikat félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét. Kevés vajat mikrób...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű