500 g lencse
2 liter húsleves alaplé( lehet húsleves kockából is )
2 db közepes babérlevél
400 ml habtejszín
2 evőkanál mustár
2-3 cikk fokhagyma
2-kanál ecet
3-4 szelet füstölt kolbász
A habaráshoz:
liszt,
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Főzés előtt átmossuk, majd felöntjük az alaplével, hozzátesszük a babérleveleket + kolbász darabkákat +reszelt fokhagyma és puhára főzzük.
Amikor a lencse megpuhult, a tejszínnel habarást készítünk, és folyamatos kevergetés mellett a lábosba öntjük.
Ekkor hagyom besűrűsödni, nem felejtem el kevergetni, s hozzáadom a mustárt is.
Ha kell még sózom,és belekeverek 2 kanál ecete is
1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőtt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm. Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, ké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit meghámozzuk, nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, majd gombócot gyúrunk, és egy sütőedénybe beletesszük. (Kb. 12 gombóc lesz.) Az öntethez a hozzávalókat simára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA rizst feltesszük főni, közben előkészítjük a többi hozzávalót. A virslit felkarikázzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor azt apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Nehéz