-Tészta
- 6 tojás
- 24 dkg cukor
-1,5 dl olaj
-1,5 dl tej
- 25 dkg liszt
1 sütőpor
TÖLTELÉK
-25 dkg darált mák
-8 dkg cukor
1,5 dl tej
-1 citrom reszelt héja
-1 vaniliás cukor
-1-2 közepes alma ( meghámozva ,kis lyukú reszelőn lereszelve
-1-2 kanál búzadara
-tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej
-liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosan
- a tészta folyós nem kell megijedni
- a massza felét belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt 23/ 34 tepsibe
-170 fokon 10 percig sütjük
--a mákot összekeverjük a cukorral + citrom reszelt héja+ a reszelt alma + tej +vanília+ búzadara
-a tésztát kivesszük a sütőből
-a félig sült tészta tetejére simítjuk
kanalanként a mákot majd a mákra a megmaradt tésztát ugyancsak kanalanként szépen elsimítjuk
-vissza a sütőbe és 15-20 perc alatt pirosra sütjük
-tepsiben hagyjuk kihűlni
-tálaláskor kockákra vágjuk + porcukorral meghintjük
Keverd össze mindet. Sütőpapíron csinálj korongokat belőle, és süsd 190C-on 15 percig.
Elkészítési idő:A szilvát magozás után megszórom fahéjjal és kristálycukorral, addig áll, míg a tésztát kikeverem. A cukrot, a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a s...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, ruma...
Elkészítési idő: