menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos kuglóf


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


..2 tojás.
- 2 dl. olaj,,
- 30 dkg porcukor,
- 45 dkg liszt
- 3 dl tej ,
- 1 teáskanál sütőpor ,
- 1 evőkanál citrom reszelt héja ....
-kevés margarin a forma kikenésére
-+ zsemle morzsa

Elkészítés:


Mindent jól össze keverünk egy keveset féltre teszünk a többit a kikent morzsával megszórt kuglóf formába öntünk
- majd a félre tett masszába kevés kakaóport keverünk
- a formában lévő masszába keverjük ...ettől lesz márványos
-180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük ( tűpróba ajánlatos )
+sütés után lehet porcukorral megszórni vagy csokimázzal leönteni

Márványos kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Finom krém Lídiától
Finom krém Lídiától

A tojást és a cukrot gőz felett felverjük. Hozzátesszük a kakaót. Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat és a meggyet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Fatörzs
Fatörzs

Tészta: A tojássárgáját, a cukorral, a dióval, zsemlemorzsával és sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a kikevert masszához. Krém: A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KEVERT *
TÚRÓS KEVERT *

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk apránként a lisztet és a tejfölt és túrót. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és a mazsolát Sütőpapíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk
Fánk

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni. A tojásokat szétválasztani. Sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval a fehérjéket kemény habbá verjük és csak a végén adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk