--A recept egyszerű:
. -1 -2 liter ágyaspálinka -
-- 1 csomag mazsola a lényeg, hogy sötét színű legyen
Összekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk
-Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik)
-A pálinkát fogyasztás előtt célszerű átszűrni, hogy a mazsoláról leázó darabkák ne úszkáljanak benne.
- Ülepítés után szép fényesre fejthető (nálunk még sosem érte meg ezt az állapotot)
-.pálinka íze kellemesen édeskés a benne ázó gyümölcstől.
Csavard ki a citromokat és vágd szét a mentaleveleket! Dobd őket a szirupba, majd öntsd hozzá a vizet, és keverd el lassan. A jéggel bélelt poharakba töltsd ki, majd add hozzá a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a cukorszirupot készítjük el. 10 dkg cukrot forrni teszünk 1 dl vízzel. Addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad. Kihűtjük. Előkészítjük a poharakat. Egy csészealj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűHa fagyasztott gyümölcsökkel dolgozunk, előbb hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni a felesleges levet. Összekeverjük a joghurtot és a gyümölcsöket egy nagyobb tálban, majd botmi...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Beleöntjük a kávét, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és 10 percig főzzük. Jól behűtve, tejszínhabbal tálal...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű