--A recept egyszerű:
. -1 -2 liter ágyaspálinka -
-- 1 csomag mazsola a lényeg, hogy sötét színű legyen
Összekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk
-Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik)
-A pálinkát fogyasztás előtt célszerű átszűrni, hogy a mazsoláról leázó darabkák ne úszkáljanak benne.
- Ülepítés után szép fényesre fejthető (nálunk még sosem érte meg ezt az állapotot)
-.pálinka íze kellemesen édeskés a benne ázó gyümölcstől.
1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat a szalicil kivételével egy edényben összekeverjük, lefedjük. 2. 5 napig állni hagyjuk, úgy, hogy naponta többször megkeverjük. 3. Utána belekeverjük a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd egy pohárba a jégkockákat, és öntsd bele a Limoncellót. Egy másik pohárban keverd össze a proseccót és a szénsavas vizet. Majd ezt a mixed öntsd bele a jeges, Limoncellóval te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű