- 3 /4 liter tej ( 750 ml)
-10 dkg cukor
-7,5 dkg vaj
--18 dkg gríz ( búzadara )
--4 tojás
--15 dkg fagyasztott meggy
---csipetnyi fahéj
--A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik
--. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
---A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is
. Kivajazott tortaformába öntjük. (24 cm-es)
Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy 1 evőkanál. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy frissből i–
- A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tegyük bele a kávét, a rumot és a porcukrot, majd jó alaposan összekeverjük. A babapiskóták egyik felét egyenként beáztatjuk a kávéba, majd tepsibe rakjuk egymás mellé s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű