- 3 /4 liter tej ( 750 ml)
-10 dkg cukor
-7,5 dkg vaj
--18 dkg gríz ( búzadara )
--4 tojás
--15 dkg fagyasztott meggy
---csipetnyi fahéj
--A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik
--. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
---A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is
. Kivajazott tortaformába öntjük. (24 cm-es)
Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy 1 evőkanál. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy frissből i–
- A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
20 dkg lisztet 12,5 dkg hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam egy nagy csipet sót, 1 ek cukrot és 3 ek hideg vizet és gyorsan összedolgoztam, majd fél órára hűtőbe tettem. Két harm...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hideg helyen 1 órát pihentetjük. Sodorjuk, formára szaggatjuk és sütjük.
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: