- 3 /4 liter tej ( 750 ml)
-10 dkg cukor
-7,5 dkg vaj
--18 dkg gríz ( búzadara )
--4 tojás
--15 dkg fagyasztott meggy
---csipetnyi fahéj
--A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik
--. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
---A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is
. Kivajazott tortaformába öntjük. (24 cm-es)
Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy 1 evőkanál. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy frissből i–
- A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22x33 cm-es sütőformát. 2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...
Elkészítési idő: 20+30sütés Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű