5kg kimagozott meggy,
2-2,5kg cukor,
tartósító
Mivel én szeretem ha jó sürü és éses ahány kiló a kimagozott meggy annyi kiló cukrot is használtam...tartósitót csak nagyon picit
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük
. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük.
Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 40dkg cukrot számítunk. A legfinomabb meggyszörp a cigánymeggyből készül.
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobju...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért pucoljuk meg, erre itt találunk egy szuper módszert. Mossuk meg a gumókat, és kockázzuk fel 1-1,5 centis darabokra. Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLatin neve:(Vaccinium myrtillus) Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat tartalmaz. Az őz, nyúl, szarvas, vaddisznó elkészítésénél pikáns, közkedvelt íze miatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű