5kg kimagozott meggy,
2-2,5kg cukor,
tartósító
Mivel én szeretem ha jó sürü és éses ahány kiló a kimagozott meggy annyi kiló cukrot is használtam...tartósitót csak nagyon picit
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük
. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük.
Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 40dkg cukrot számítunk. A legfinomabb meggyszörp a cigánymeggyből készül.
Az üvegeket már egy nappal korábban célszerű előkészítened, hogy ki is száradjanak. Én mosogatógépben mostam el őket, de kézzel elmosogatva is tökéletesen jók lesznek. Ha van rá...
Elkészítési idő:Az epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg. Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd öss...
Elkészítési idő: