5kg kimagozott meggy,
2-2,5kg cukor,
tartósító
Mivel én szeretem ha jó sürü és éses ahány kiló a kimagozott meggy annyi kiló cukrot is használtam...tartósitót csak nagyon picit
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük
. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük.
Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 40dkg cukrot számítunk. A legfinomabb meggyszörp a cigánymeggyből készül.
Ledaráljuk a paprikát, hozzáadjuk a sót és egy napot állni hagyjuk közben kevergetjük. Jól záródó üvegekbe tesszük, a tetejére celofánt teszünk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a dinnyét és az uborkát, vegyük ki a magokat és reszeljük finomra egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, a cukrot, és a finomra vágott mentát. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű