menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott karfiol darált hússal besamellel


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 fej karfiol
-40 dkg darált hús ( én pulykahús használtam )
-1 csésze rizs (12,5 dkg )
-1 nagy pohár tejföl ) 375 g ) de lehet több is ....tetszés szerint
-2 tojás
-pici pirospaprika
-fűszerkeverék
/ zsemlemorzsa
BESAMELHEZ
-3 dkg vaj
-3 púpozott evőkanál liszt
-2 dl tej
-1 dl tejszin
-só,bors,
-1 evőkanál mustár
-1 tojás

Elkészítés:


-A karfiolt rózsáira szedjük, meg mossuk, majd fűszerkeverékes vízben főzzük.
Ha megfőtt kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
--A darált húst, reszelt hagymával, pici borssal, sóval ízesítve kevés olajon fehéredésig sütjük.
kb 1 dl vízet öntünk alá, meghintjük pici pirospaprikával és addig főzzük amíg a levét el nem főtte.
--Közben megfőzzük a rizst és összekavarjuk a hússal.
Egy jénait kikenünk egy pici olajjal, meg hintjük zsemlemorzsával.
---Rárakunk egy réteg karfiolt, erre a darálthúsos rizst .s befedjük a többi karfiollal
Elkészitjük a besamelt
---a vajon megfuttatjuk a lisztet,fokozatosan felöntjük a tejjel és a tejszinnel,összeforraljuk,sóval,borssal és mustárral izesitjük
-ha kissé kihűlt elkeverjük benne a tojást
-rákanalazzuk az előkészitett rakottra ,majd 230 fokra előmelegitett sütőben süssük össze 25-30 perc alatt

  Rakott karfiol darált hússal besamellel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bácskai rizseshús
Bácskai rizseshús

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CUKKINI LEPÉNY, JOGHURTOS MÁRTOGATÓVAL
CUKKINI LEPÉNY, JOGHURTOS MÁRTOGATÓVAL

A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

szalonna-olaj-pírítom-hagyma hozzá-húst hozzá-pírítom-só,bors-paprika-paradicsom-vízzel felöntöm-főzőm.-ha el főtte a levét-rá a liszt.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Zöldségágyon sült csirke
Zöldségágyon sült csirke

Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Belefor...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk