-1 fej karfiol
-40 dkg darált hús ( én pulykahús használtam )
-1 csésze rizs (12,5 dkg )
-1 nagy pohár tejföl ) 375 g ) de lehet több is ....tetszés szerint
-2 tojás
-pici pirospaprika
-fűszerkeverék
/ zsemlemorzsa
BESAMELHEZ
-3 dkg vaj
-3 púpozott evőkanál liszt
-2 dl tej
-1 dl tejszin
-só,bors,
-1 evőkanál mustár
-1 tojás
-A karfiolt rózsáira szedjük, meg mossuk, majd fűszerkeverékes vízben főzzük.
Ha megfőtt kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
--A darált húst, reszelt hagymával, pici borssal, sóval ízesítve kevés olajon fehéredésig sütjük.
kb 1 dl vízet öntünk alá, meghintjük pici pirospaprikával és addig főzzük amíg a levét el nem főtte.
--Közben megfőzzük a rizst és összekavarjuk a hússal.
Egy jénait kikenünk egy pici olajjal, meg hintjük zsemlemorzsával.
---Rárakunk egy réteg karfiolt, erre a darálthúsos rizst .s befedjük a többi karfiollal
Elkészitjük a besamelt
---a vajon megfuttatjuk a lisztet,fokozatosan felöntjük a tejjel és a tejszinnel,összeforraljuk,sóval,borssal és mustárral izesitjük
-ha kissé kihűlt elkeverjük benne a tojást
-rákanalazzuk az előkészitett rakottra ,majd 230 fokra előmelegitett sütőben süssük össze 25-30 perc alatt
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit meghámozzuk, nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát és a fokhagymát a zsíron kicsit megfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon, de mérsékelt láng mellett forgassuk át párszor a felkockázott szalonnadarabokat, és pirítsuk ropogósra. 2. lépés Mehet rá a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű