--70 dkg csirkemell
--só
--bors
- 2 evőkanál mustár
- 2 db tojás
- -0.5dl tej ( 1/2 deci )
-6 evőkanál zsemlemorzsa
-- 9 evőkanál liszt
---olaj
--A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és átkenjük a mustárral.
--A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel.
--A zsemlemorzsát elkeverjük 6 ek liszttel.
-- A maradék lisztet egy külön tányérra tesszük.
--Először ebbe mártjuk bele a húsokat, majd a tojásba, végül a morzsába.
Forró, bő olajban oldalanként 4-4 perc alatt kisütjük mindet.
--Zöldséges rizzsel tálaljuk.
Elkeverjük a mustárt, a fokhagymát az olívaolajjal, kakukkfűvel sóval, borssal, majd félretesszük. A csirkemellet megmosom és szárazra törlöm, fél cm vastagságú szeletekre vágom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKözepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, úgy enyhén sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: 1 - 1 1/2 óra Nehézség: Közepes