50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-TÖLTELÉK
-zsemlemorzsa, vagy darált keksz
-1 -1 és 1/2 kg reszelt alma
-cukor ízlés szerint
-1 tasak vaníliás puding
-őrölt fahéj tetszés szerint
---a tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejfölt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük ,
- majd ketté vesszük s a kikent tepsibe terítjük az egyik kinyújtott lapot
-megszórjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kissé kinyomkodott reszelt alma+ cukor( ízlés szerint ) +1 vaníliás puding keveréke
.-ezt is megszórjuk zsemlemorzsával
- betakarjuk a másik kinyújtott tésztával -
-1 tojássárgája +1 kanál tej keverékével megkenjük a tészta tetejét.
-megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihűlt megszórjuk porcukorral
A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojást a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a szódabikarbónás ecetet, a kakaót és az átszitált lisztet. Zsírpapírral bélelt 18 cm-es kerek forma aljába, éppen csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű