50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-TÖLTELÉK
-zsemlemorzsa, vagy darált keksz
-1 -1 és 1/2 kg reszelt alma
-cukor ízlés szerint
-1 tasak vaníliás puding
-őrölt fahéj tetszés szerint
---a tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejfölt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük ,
- majd ketté vesszük s a kikent tepsibe terítjük az egyik kinyújtott lapot
-megszórjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kissé kinyomkodott reszelt alma+ cukor( ízlés szerint ) +1 vaníliás puding keveréke
.-ezt is megszórjuk zsemlemorzsával
- betakarjuk a másik kinyújtott tésztával -
-1 tojássárgája +1 kanál tej keverékével megkenjük a tészta tetejét.
-megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihűlt megszórjuk porcukorral
1.A töltelékhez egy tálban összekeverem a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. 2.Egy másik tálban összekeverem a rumot 1 evőkanál cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit kimérjük, és fakanállal összekeverjük. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszedjük a tésztát. 25-30 perc al...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejbe tenni pici sót, pici cukrot, elkavarni, belemorzsolni az élesztőt. A lisztet tálba szitálni, ebbe tenni szintén pici sót, a kis marék kristálycukrot és a margarinnal/zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA darált háztartási kekszet egy mély tálba tesszük, beleszórjuk először a por állagú hozzávalókat, és jó alaposan egy kanál segítségével összekeverjük. A keverékbe beleöntjük az ar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű