50 dkg liszt
-1 tojás
-140 g joghurt
-3 evőkanál olaj
.1,5 teáskanál só
-1 evőkanál cukor -1,8 dl víz
-2 dkg élesztő
-+ 1 tojás a kenéshehz -
-Ebből 2 nagy Napraforgó lesz
TÖLTELÉK
-sonka,tejföl,mustár,erős pista
-só,bors, reszelt sajt ,hagyma
a tésztát összekeverjük kenyértésztává kissé lágyra
-duplára kelesztjük- lehet kenyérsütőben összekeverni,keleszteni
-enyhén lisztezett felületre boritjuk
négy részre osztju-vesszük az egyiket 2-3- mm vastag kör alakura nyújtjuk majd egy sütőpapirral bélelt sütőlemezre teszem
-megkenjük a töltelékkel
-TÖLTELÉK készitése
-a sonkát ledaráljuk ,adunk hozzá kevés tejfölt,mustárt ,sót ,borsot,finomra apritott hagymát + reszelt sajtot
-A lapot megkenjük a töltelékkel
-kinyújtjuk a következöt és a töltött tésztára helyezzük
közepére teszünk egy poharat picit megnyomjuk- nehogy elvágja és innen kezdjük egy pizza vágóval szeleteket vágni ---aztán egyszer vagy kétszer megcsavarni
ugyan igy járunk el a másik adaggal is
-30 percet pihentetjük majd az egész felvert tojással megkenjük
-közepét megszorjuk szezámmaggal,mákkal
.-180 fokon előmelegitett sütőben 20 percig sütjük
-töltelék lehet kolbász,sajt krém,mascarpone,chilis,pesztós
Fakanállal keverjük össze csomómentesre a lisztet és a vizet, enyhén sózzuk, majd négy-öt órát pihentetjük. Az esetlegesen képződött habot eltávolítjuk. A masszát 50 cm széles te...
Elkészítési idő:A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze. A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe....
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...
Elkészítési idő: 1 óra